CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 4, 2010

Back to work - hari yang syahdu - kerja menimbun - stresssss


Kalau bebudak sekolah back to school, saya back to work setelah bercuti selama 10 hari :)

baaaaaanyak entri sedang menanti, baaaanyak gambar nak upload...hihi.

cuti hujung tahun 2009 saya sangat happening dan bermakna..

sebab?

saya bersama Syeefa 24/10!

gembira sangat dapat menghabiskan masa dengan anak.

Kalau selama ni malam baru dapat main-main dengan syeefa (Sabtu Ahad lain cerita), kali ni the whole day saya memenatkan diri, melenguhkan badan bersama Syeefa. Happy!

Siap boleh bilang berapa kali dia tidur, berapa gelen dia menyusu, berapa banyak dia berak lagi tu...hehehe.

Tapi, hari ini saya sayu.

Mood saya masih bercuti.

Syahdu je pagi-pagi drive ke ofis teringat anak itu.

Teringat mata sepetnya bila bangun pagi ditambah pula dengan berselaput taik mata...

Terbayang mulutnya mengunyah-nguyah bila sebut 'mamam'...

Terbau-bau punggung bertahinya :P

Rindunya sayaaaa :(

Datang kerja, fail bertimbun sudah ready depan mata.

Adoi lah....

Cuti lama-lama beginilah.

Stressnya.

*Tarik napas panjang-panjang*
Kalau balik mengulit anak kan best :D





Psst, nanti saya stori mori aktiviti saya sepanjang cuti ya. Tungguuuuu :)

3 comments:

ezan said...

betul3... ezan pun rasa sedih + malas sgt nk g keje arini.. kan best kalo leh duduk bersenang lenang jaga anak kat rumah.. huhuhuhu...

misz_nierah said...

sbr la kak. lumrah yg bekerja mmg cm tu. mesti rindu kt anak. hehe (ececece,cam la dh berpengalaman..haha)

~farahsyeefa~ said...

ezan : kann...puas sgt dpt bersama anak kat rumah :)

misz nierah : rindu mcm balik kang tak leh jumpa je...hihi...takpe nanti adik akan alami sendiri :)

Monday, January 4, 2010

Back to work - hari yang syahdu - kerja menimbun - stresssss


Kalau bebudak sekolah back to school, saya back to work setelah bercuti selama 10 hari :)

baaaaaanyak entri sedang menanti, baaaanyak gambar nak upload...hihi.

cuti hujung tahun 2009 saya sangat happening dan bermakna..

sebab?

saya bersama Syeefa 24/10!

gembira sangat dapat menghabiskan masa dengan anak.

Kalau selama ni malam baru dapat main-main dengan syeefa (Sabtu Ahad lain cerita), kali ni the whole day saya memenatkan diri, melenguhkan badan bersama Syeefa. Happy!

Siap boleh bilang berapa kali dia tidur, berapa gelen dia menyusu, berapa banyak dia berak lagi tu...hehehe.

Tapi, hari ini saya sayu.

Mood saya masih bercuti.

Syahdu je pagi-pagi drive ke ofis teringat anak itu.

Teringat mata sepetnya bila bangun pagi ditambah pula dengan berselaput taik mata...

Terbayang mulutnya mengunyah-nguyah bila sebut 'mamam'...

Terbau-bau punggung bertahinya :P

Rindunya sayaaaa :(

Datang kerja, fail bertimbun sudah ready depan mata.

Adoi lah....

Cuti lama-lama beginilah.

Stressnya.

*Tarik napas panjang-panjang*
Kalau balik mengulit anak kan best :D





Psst, nanti saya stori mori aktiviti saya sepanjang cuti ya. Tungguuuuu :)

3 comments:

ezan

betul3... ezan pun rasa sedih + malas sgt nk g keje arini.. kan best kalo leh duduk bersenang lenang jaga anak kat rumah.. huhuhuhu...

misz_nierah

sbr la kak. lumrah yg bekerja mmg cm tu. mesti rindu kt anak. hehe (ececece,cam la dh berpengalaman..haha)

~farahsyeefa~

ezan : kann...puas sgt dpt bersama anak kat rumah :)

misz nierah : rindu mcm balik kang tak leh jumpa je...hihi...takpe nanti adik akan alami sendiri :)