CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 6, 2010

Update : perkembangan 10 bulan setengah Syeefa



Ini adalah macam sekuel dari entri ni sebab ada yang terlupa tulis dan ada perkembangan baru :)


Sebenarnya saya suka mengabadikan setiap perkembangannya di blog supaya boleh dibuat kenang-kenangan dan ingat-ingatan kelak. Dah tua-tua kang kalau rindu zaman anak masa kecil boleh la selak2 balik blog ni kan. Tu pun kalau saya belum lupa address blog...ngehngeh.

Saya notice beberapa tingkah lakunya yang buat saya happy sangat :)


1. Bila suruh 'sayang', syeefa akan cium kita sampai penuh air liurnya di muka

2. Pandai buat geram. Siap genggam tangan and buat bunyik 'hhmmmphhhh' lagi tu...comel je.

3. Ditanya 'mana gigi?'...dia buka mulut tapi tunjuk lidah...hihi.

4. Sebut pandai aje mesti tepuk tangan.

5. Kadang-kadang buat no. 2, 3 dan 4 skali gus...pakej.

6. Bia tanya 'mana mata?' Mesti pandang ibu and papa nak tengok kami buat macam mana then baru buat kedip-kedip mata sendiri.

7. Faham bila sebut cat, fish, bird, ball, mamam, bear, abang, car, papa...


8. Bila nampak ball dia sebut 'baal' atau 'vaal'. Sounds like 'ball'..


9. Nampak je mainan yang taruk coins tu mesti tunjuk2. Suka amat kalau dapat naik, tak nak turun dah...hihi.


10. Kalau gi jalan-jalan mana-mana asik nak turun aje dari dukungan. Nak jalan sendiri tapi kena pegang tangan dia. Letih woo....

11. Suka dengar lagu tema anak cucu betong. Bila dengar je 'lai sa la ha min du nillah hi ka syifah.', otomatis mata pandang tv dan hayati lagu tu sampai habis. Then kalau nk tidurkan dia, nyanyi lagu ni senang je terlena :)

12. Kalau dengar muzik atau lagu apa-apa, akan angguk-angguk kepala :)

Sebagai ibu, saya sangat teruja dan happy dengan 12 perkara di atas :D

4 comments:

green apple said...

hi. thanks for visiting my blog.
nope, rumah buat aqiqah tu rumah mak akak..:)

~farahsyeefa~ said...

green epal : welcome...thank jugak visit blog tah apa2 ni :)

izzahazfar said...

farah..akak exited gak ni...akmal dah mula melangkah..tp bukan jalan tau..lari...hehehhe

~aSHa~ said...

good girl...supaya makin bijak ye dik...pandai joget ye..leh joget2 dgn kakak maisarah...

Wednesday, January 6, 2010

Update : perkembangan 10 bulan setengah Syeefa



Ini adalah macam sekuel dari entri ni sebab ada yang terlupa tulis dan ada perkembangan baru :)


Sebenarnya saya suka mengabadikan setiap perkembangannya di blog supaya boleh dibuat kenang-kenangan dan ingat-ingatan kelak. Dah tua-tua kang kalau rindu zaman anak masa kecil boleh la selak2 balik blog ni kan. Tu pun kalau saya belum lupa address blog...ngehngeh.

Saya notice beberapa tingkah lakunya yang buat saya happy sangat :)


1. Bila suruh 'sayang', syeefa akan cium kita sampai penuh air liurnya di muka

2. Pandai buat geram. Siap genggam tangan and buat bunyik 'hhmmmphhhh' lagi tu...comel je.

3. Ditanya 'mana gigi?'...dia buka mulut tapi tunjuk lidah...hihi.

4. Sebut pandai aje mesti tepuk tangan.

5. Kadang-kadang buat no. 2, 3 dan 4 skali gus...pakej.

6. Bia tanya 'mana mata?' Mesti pandang ibu and papa nak tengok kami buat macam mana then baru buat kedip-kedip mata sendiri.

7. Faham bila sebut cat, fish, bird, ball, mamam, bear, abang, car, papa...


8. Bila nampak ball dia sebut 'baal' atau 'vaal'. Sounds like 'ball'..


9. Nampak je mainan yang taruk coins tu mesti tunjuk2. Suka amat kalau dapat naik, tak nak turun dah...hihi.


10. Kalau gi jalan-jalan mana-mana asik nak turun aje dari dukungan. Nak jalan sendiri tapi kena pegang tangan dia. Letih woo....

11. Suka dengar lagu tema anak cucu betong. Bila dengar je 'lai sa la ha min du nillah hi ka syifah.', otomatis mata pandang tv dan hayati lagu tu sampai habis. Then kalau nk tidurkan dia, nyanyi lagu ni senang je terlena :)

12. Kalau dengar muzik atau lagu apa-apa, akan angguk-angguk kepala :)

Sebagai ibu, saya sangat teruja dan happy dengan 12 perkara di atas :D

4 comments:

green apple

hi. thanks for visiting my blog.
nope, rumah buat aqiqah tu rumah mak akak..:)

~farahsyeefa~

green epal : welcome...thank jugak visit blog tah apa2 ni :)

izzahazfar

farah..akak exited gak ni...akmal dah mula melangkah..tp bukan jalan tau..lari...hehehhe

~aSHa~

good girl...supaya makin bijak ye dik...pandai joget ye..leh joget2 dgn kakak maisarah...