CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 12, 2010

Diari cuti (27/12/2009) : BF class, ronda-ronda :)






Baru dapat update. Hari cuti nak update, tapi broadband alahai bukan main macam siput plus gambar tak boleh nak susun ikut aturan cantik-cantik tah kenapa tah. So, sekarang baru dapat buat entri :) Saya update ringkas-ringkas je lah ye.



Subuh sepi'e bangun siap-siap apa yang patut untuk ke

BF class di Kompleks Bukit Jambul.
Excited sangat sebab dah lama teringin ke kelas penyusuan sebegini :)

Antara ibu-bapa yang hadir. Yang single mingle dan belum 'berisi' pun ada datang. Bertuah sungguh mereka dapat timba ilmu seawal begini :)















Kami sampai awal. Belum penuh lagi. maklumla saya excited terlebih. BJ belum bukak lagi dah tercongok depan pintu :)




Kawan Syeefa pun ada. Raziq akmal yang comel mata bulat. Ajak Syeefa turun main ye? :)





Syeefa plak kacau anak teruna..hihi. Geram betul tengok Raziq ni, rasa nak cubittt pipi montel dia. Ingat nak bwak balik je bagi kawan dengan Syeefa, tapi kang bondanya buat police report anak hilang plak kang tak pasal je....ekeke. Kredit to bonda Raziq punya gambar :)







Kak Izzah adalah pengepam tegar. Dimana jua berada, tak kan culas membekalkan rezeki untuk anak. Sooooo kagum :)



Puan Farah dan Puan Suraya bggi talk yang sangat berkesan! Memang worth sangat-sangat saya paksa suami ke kelas ni..hihi.





Ada masanya Syeefa tak duduk diam. Papa 'menenangkan' dia. Bawak jalan-jalan.



Bila dah tidur legaaaa banyak ibu. Boleh concentrate dengar :D










Kak Sue tunjuk cara-cara menyusu secara berbaring. Memang senang cara ini, anak menyusu ibu tidur....wakaka. Tapi memang betul pun, selama hampir setahun ni tak pernah sekali pun saya bangun tengah-tengah malam buat susu. Saya amal kan konsep 'selak, sumbat dan tidur semula'...hihi. Tak kuasa den nak bangun, kang kat opis tersenguk-sengguk :P




Puan Haza berkongsi pengalaman menyusukan anak secara exclusive dan sekarang sedang mengandung anak kedua :)



Kak Shida beri penerangan ringkas tentang babywearing :)



Hasilnya saya beli pouch ini. Suka sangat. Dah lama saya 'mengidam' cuma tak beli sebab takut tak sesuai. Bila dah try sendiri, terus lah beli dan guna :)




Teruja lebih. Jalan-jalan bawak Syeefa. Tak lenguh dan senang bergambar...hihi.




Singah di KFC untuk bagi Syeefa mamam dulu :)





Ini suami. Tadi dah sental Mcd kali ni KFC plak. Tak makan nasik kerabu, perut omputih sangat. No wonder tauke fast food ni kaya raya....hihi.






Then ronda-ronda sekitar Queensbay. Ingat nak berhenti tepi laut makan laksa ke apa. Tapi dah perut dah full la plak. Syeefa plak ketiduran. So lepak dalam kereta saja lah.



Tahu apa kami buat? (Hehehe)






Kami amik kesempatan pada Syeefa. Tah apa-apa tah :)





Balik ke seberang, singgah Billion beli sedikit barang.



Tak nak keluar dia duduk dalam 'kandang' ball tu.




Pastu ke Tesco pulak sebab di Billion barang basahnya tak berapa segar.




Boleh duduk dalam troli senang sikit. Tak payah usung stroller dah.







TAPI, bukan boleh lama. Nak turun berjalan-jalan :)





Naik atas penimbang. Kelakar betul, semua benda nak 'cuba'.




Untuk sesi makan (lagi) saya beli waffle. Menarik kan?






Ok, sekian dari ibu dan Syeefa yang berlemuih, comot sebab sehari suntuk diluar :)

Psst , tadik kat atas kata nak update ringkas, tapi berjela je nih...huhu.

4 comments:

izzahazfar said...

WAH BELI POUCH TU..BERAPA?...

akak pun dah try pakai pouch masa ke jakarta..mmg berbaloi2...hehehhe..tp yg murah2 ajer..made in indon...

akak cilok gambar ye...huhuhu

izzahazfar said...

pss...akak siap ke batu ferenggi..makan laksa dan bawa akmal mandi laut tau..!

Zimah's Depart said...

waa..bestkan gi kelas BF..zimah baru daftar utk kelas 24hb ni kat bangi..tp hubby xmo ikut..so gi ngn adam je la..camne le nnti kan..mane nak jaga anak..mana nak dgr talk..

~farahsyeefa~ said...

kak izah : pouch tu RM75. waa...akmal mandi laut ye...Syeefa takut la, nanti farah apdet yg itu :)

zimah : nanti update ek :) takpe, adam behave nanti tu :)

Tuesday, January 12, 2010

Diari cuti (27/12/2009) : BF class, ronda-ronda :)






Baru dapat update. Hari cuti nak update, tapi broadband alahai bukan main macam siput plus gambar tak boleh nak susun ikut aturan cantik-cantik tah kenapa tah. So, sekarang baru dapat buat entri :) Saya update ringkas-ringkas je lah ye.



Subuh sepi'e bangun siap-siap apa yang patut untuk ke

BF class di Kompleks Bukit Jambul.
Excited sangat sebab dah lama teringin ke kelas penyusuan sebegini :)

Antara ibu-bapa yang hadir. Yang single mingle dan belum 'berisi' pun ada datang. Bertuah sungguh mereka dapat timba ilmu seawal begini :)















Kami sampai awal. Belum penuh lagi. maklumla saya excited terlebih. BJ belum bukak lagi dah tercongok depan pintu :)




Kawan Syeefa pun ada. Raziq akmal yang comel mata bulat. Ajak Syeefa turun main ye? :)





Syeefa plak kacau anak teruna..hihi. Geram betul tengok Raziq ni, rasa nak cubittt pipi montel dia. Ingat nak bwak balik je bagi kawan dengan Syeefa, tapi kang bondanya buat police report anak hilang plak kang tak pasal je....ekeke. Kredit to bonda Raziq punya gambar :)







Kak Izzah adalah pengepam tegar. Dimana jua berada, tak kan culas membekalkan rezeki untuk anak. Sooooo kagum :)



Puan Farah dan Puan Suraya bggi talk yang sangat berkesan! Memang worth sangat-sangat saya paksa suami ke kelas ni..hihi.





Ada masanya Syeefa tak duduk diam. Papa 'menenangkan' dia. Bawak jalan-jalan.



Bila dah tidur legaaaa banyak ibu. Boleh concentrate dengar :D










Kak Sue tunjuk cara-cara menyusu secara berbaring. Memang senang cara ini, anak menyusu ibu tidur....wakaka. Tapi memang betul pun, selama hampir setahun ni tak pernah sekali pun saya bangun tengah-tengah malam buat susu. Saya amal kan konsep 'selak, sumbat dan tidur semula'...hihi. Tak kuasa den nak bangun, kang kat opis tersenguk-sengguk :P




Puan Haza berkongsi pengalaman menyusukan anak secara exclusive dan sekarang sedang mengandung anak kedua :)



Kak Shida beri penerangan ringkas tentang babywearing :)



Hasilnya saya beli pouch ini. Suka sangat. Dah lama saya 'mengidam' cuma tak beli sebab takut tak sesuai. Bila dah try sendiri, terus lah beli dan guna :)




Teruja lebih. Jalan-jalan bawak Syeefa. Tak lenguh dan senang bergambar...hihi.




Singah di KFC untuk bagi Syeefa mamam dulu :)





Ini suami. Tadi dah sental Mcd kali ni KFC plak. Tak makan nasik kerabu, perut omputih sangat. No wonder tauke fast food ni kaya raya....hihi.






Then ronda-ronda sekitar Queensbay. Ingat nak berhenti tepi laut makan laksa ke apa. Tapi dah perut dah full la plak. Syeefa plak ketiduran. So lepak dalam kereta saja lah.



Tahu apa kami buat? (Hehehe)






Kami amik kesempatan pada Syeefa. Tah apa-apa tah :)





Balik ke seberang, singgah Billion beli sedikit barang.



Tak nak keluar dia duduk dalam 'kandang' ball tu.




Pastu ke Tesco pulak sebab di Billion barang basahnya tak berapa segar.




Boleh duduk dalam troli senang sikit. Tak payah usung stroller dah.







TAPI, bukan boleh lama. Nak turun berjalan-jalan :)





Naik atas penimbang. Kelakar betul, semua benda nak 'cuba'.




Untuk sesi makan (lagi) saya beli waffle. Menarik kan?






Ok, sekian dari ibu dan Syeefa yang berlemuih, comot sebab sehari suntuk diluar :)

Psst , tadik kat atas kata nak update ringkas, tapi berjela je nih...huhu.

4 comments:

izzahazfar

WAH BELI POUCH TU..BERAPA?...

akak pun dah try pakai pouch masa ke jakarta..mmg berbaloi2...hehehhe..tp yg murah2 ajer..made in indon...

akak cilok gambar ye...huhuhu

izzahazfar

pss...akak siap ke batu ferenggi..makan laksa dan bawa akmal mandi laut tau..!

Zimah's Depart

waa..bestkan gi kelas BF..zimah baru daftar utk kelas 24hb ni kat bangi..tp hubby xmo ikut..so gi ngn adam je la..camne le nnti kan..mane nak jaga anak..mana nak dgr talk..

~farahsyeefa~

kak izah : pouch tu RM75. waa...akmal mandi laut ye...Syeefa takut la, nanti farah apdet yg itu :)

zimah : nanti update ek :) takpe, adam behave nanti tu :)