CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 14, 2010

Diari cuti (30/12/2009) : penat juga bekerja dirumah, tapi puas!

Ini last day jadik fulltime mother kat rumah sebelum berhip hip hooray kat Langkawi :)

Saya puas bila berada dirumah. Dapat memasak, membasuh, mengemas, menguruskan anak sendiri. Kalau hari bekerja tu, subuh sepi'e dah keluar, dah nak senja baru balik, sungguh tak berkualiti kehidupan seharian saya :P Jadik bila ada can 24jam dirumah , saya guna sebaik mungkin!
Hari tu tetiba teringin makan daging masak kunyit so buat lah ala kadar, apa yang ada dicampak-campak aja dalam kuali :)
Hasilnya ala kadar jugak lah ye :)

So, ini sajalah menu untuk ibu yang berduaan dengan anak kecil di rumah ye puan-puan :P

Menguruskan rumahtangga tak la susah, tapi mencabar fizikal dan mental weh. (hihi)


Apa aje lah yang dibuat dek Syeefa tuh.


Ajar Syeefa lukis "BALL" :D

Hasil lakaran Syeefa. 'pandai anak ibu..' :)


Syeefa suka main fridge magnet. Asal lalu kat fridge mesti tunjuk-tunjuk.

Saya notice dia suka tortoise, sebab kalau dia main FM mesti amik yang ni dulu :)


Penat main, oleh itu tidur pun bergelimpangan...ekeke.

Time nak sidai kain pun saya angkut Syeefa. Apa guna ada pouch kan, harus guna sebaiknya......hihihi.


Petang-petang main go kart pulak. Stereng pun dah tercabut :P
After mandi, macam biasalah. Bawa dia lihat panorama nan indah...hihi.




Suka tengok 'car' lalu lalang pastu ketawa kuat kuat :) (anak sapo lah nih...hihi)
Malamnya, papa ajak shopping lagik. Walawehh, sapa tak nak kan? :D


Rembat la beberapa baju dan kasut untuk anak dara itu. Malas nak rotate gambar ;p

Duduk rumah pun letih juga, tapi impaknya adalah maksima (impak maksima?). Dan kalau di beri pilihan, saya akan pilih untuk berada dirumah bersama anak instead of bekerja opis hour. Tapi kalau nak duduk rumah duit pun harus masyukk lah kan....hihi

Sapo nak bagi weh??

3 comments:

LiAnA said...

kdg2 duk umah adakalanya boring gak hehehe..tp kena rajin pelbagaikan aktiviti jelah..

ezan said...

wah bestnya syeefa dpt baju ngan kasut baru ek.. :)

kalo ada org nak bg duit kalo duduk rumah ezan pun nak.. hehehe...

Intan said...

Waaa syeefa main go-cart ke...terrer tu :)

Dok rumah best...I likeee coz mcm2 leh buat/main ngan anak :D

Thursday, January 14, 2010

Diari cuti (30/12/2009) : penat juga bekerja dirumah, tapi puas!

Ini last day jadik fulltime mother kat rumah sebelum berhip hip hooray kat Langkawi :)

Saya puas bila berada dirumah. Dapat memasak, membasuh, mengemas, menguruskan anak sendiri. Kalau hari bekerja tu, subuh sepi'e dah keluar, dah nak senja baru balik, sungguh tak berkualiti kehidupan seharian saya :P Jadik bila ada can 24jam dirumah , saya guna sebaik mungkin!
Hari tu tetiba teringin makan daging masak kunyit so buat lah ala kadar, apa yang ada dicampak-campak aja dalam kuali :)
Hasilnya ala kadar jugak lah ye :)

So, ini sajalah menu untuk ibu yang berduaan dengan anak kecil di rumah ye puan-puan :P

Menguruskan rumahtangga tak la susah, tapi mencabar fizikal dan mental weh. (hihi)


Apa aje lah yang dibuat dek Syeefa tuh.


Ajar Syeefa lukis "BALL" :D

Hasil lakaran Syeefa. 'pandai anak ibu..' :)


Syeefa suka main fridge magnet. Asal lalu kat fridge mesti tunjuk-tunjuk.

Saya notice dia suka tortoise, sebab kalau dia main FM mesti amik yang ni dulu :)


Penat main, oleh itu tidur pun bergelimpangan...ekeke.

Time nak sidai kain pun saya angkut Syeefa. Apa guna ada pouch kan, harus guna sebaiknya......hihihi.


Petang-petang main go kart pulak. Stereng pun dah tercabut :P
After mandi, macam biasalah. Bawa dia lihat panorama nan indah...hihi.




Suka tengok 'car' lalu lalang pastu ketawa kuat kuat :) (anak sapo lah nih...hihi)
Malamnya, papa ajak shopping lagik. Walawehh, sapa tak nak kan? :D


Rembat la beberapa baju dan kasut untuk anak dara itu. Malas nak rotate gambar ;p

Duduk rumah pun letih juga, tapi impaknya adalah maksima (impak maksima?). Dan kalau di beri pilihan, saya akan pilih untuk berada dirumah bersama anak instead of bekerja opis hour. Tapi kalau nak duduk rumah duit pun harus masyukk lah kan....hihi

Sapo nak bagi weh??

3 comments:

LiAnA

kdg2 duk umah adakalanya boring gak hehehe..tp kena rajin pelbagaikan aktiviti jelah..

ezan

wah bestnya syeefa dpt baju ngan kasut baru ek.. :)

kalo ada org nak bg duit kalo duduk rumah ezan pun nak.. hehehe...

Intan

Waaa syeefa main go-cart ke...terrer tu :)

Dok rumah best...I likeee coz mcm2 leh buat/main ngan anak :D