CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 20, 2010

11 months Syeefa :)

Harini Syeefa dah 11 bulan. Sekejap sangat masa berlalu. Padahal saya rasa macam baru je saya lahirkan Syeefa. Tapi, kenyataannya lagi sebulan je nak setahun. Saya happy tapi dalam masa yang sama saya sedih dan sayu. Syeefa makin membesar, nanti saya pasti akan rindu zaman bayi dia :)


Perkara baru di usia 11 bulan :

1. Pandai nyanyi 'twinkle twinkle little star' versi bayi sambil gerak-gerakkan tangan.
2. Bila tanya 'sape nama Syeefa?' terus angkat tangan tinggi-tinggi :)
3. Kita buat buat marah dia, dia buat bunyi 'a..aah'..marah-marah kiut :)
4. Boleh jalan dengan konfiden and tak nak kita pegang dia.
5. Sangat suka haiwan. Kalau nampak cat, bird, fish mesti nak 'cakap' dengan mereka. Even sekecil-kecil semut pun :)
6. Masih tak merangkak. Agaknya memang jenis berjalan terus kot. Biarlah, let it go with the flow kata orang :)
7. Kalau papanya balik, dengar bunyi enjin motor mesti nak panggil 'papa..papa'. Jelessssss.
8. Nampak sesiapa ke dapur, terus ikut dan sebut 'mamam..mamam'..

9. Sekarang ni kalau nak menyusu pandai datang kat ibu then selak sendiri. Mencari rezeki katakan...ekeke.
10. Suka tiru perbuatan kita. Kita baring, dia baring, kita garu, dia nakk jugak garu :)
11. Tumbuh 1 lagi gigi atas :) Baru dua batang..hihi. Pelik kan gigi Syeefa. Satu atas satu bawah :P


Buah hati pengarang jantung saya :)

8 comments:

izzahazfar said...

11 Bulan jap jer kan...!

rasa baru dok terkedek2 naik feri p ofz..hehehe

Mama_Aqish said...

wah...dah semakin bijak ek...kejap je anak membesar depan mata kan

ezan said...

happy 11 month syeefa... bestnya syeefa pandai ckp macam2.. sure cute!

Zimah's Depart said...

happy 11 mth syeefa...

~farahsyeefa~ said...

kak izah : tula...dh nak setahun pun :)

mama aqish : cam tak caya dah besar kan, rasa baru je dok dlm perot...hihi

ezan : cakap cara dia...kita takkan paham...ekeke.

zimah : thanks auntie :)

LiAnA said...

kejap je dh 11 bulan..rasa sedih bila anak makin besar makin susah nak peluk sebab dia ligat berlari :(

mama uzma said...

sekejap je anak dara ni dah besar..
mcm2 dah pandai dia..trus jadi anak yg
bijak dan baik ye syg..

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 27th & 28th February 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

................................................................................
PROMOTION FOR PHOTOSHOOT/MAKEOVER!!!

Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory

** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Wednesday, January 20, 2010

11 months Syeefa :)

Harini Syeefa dah 11 bulan. Sekejap sangat masa berlalu. Padahal saya rasa macam baru je saya lahirkan Syeefa. Tapi, kenyataannya lagi sebulan je nak setahun. Saya happy tapi dalam masa yang sama saya sedih dan sayu. Syeefa makin membesar, nanti saya pasti akan rindu zaman bayi dia :)


Perkara baru di usia 11 bulan :

1. Pandai nyanyi 'twinkle twinkle little star' versi bayi sambil gerak-gerakkan tangan.
2. Bila tanya 'sape nama Syeefa?' terus angkat tangan tinggi-tinggi :)
3. Kita buat buat marah dia, dia buat bunyi 'a..aah'..marah-marah kiut :)
4. Boleh jalan dengan konfiden and tak nak kita pegang dia.
5. Sangat suka haiwan. Kalau nampak cat, bird, fish mesti nak 'cakap' dengan mereka. Even sekecil-kecil semut pun :)
6. Masih tak merangkak. Agaknya memang jenis berjalan terus kot. Biarlah, let it go with the flow kata orang :)
7. Kalau papanya balik, dengar bunyi enjin motor mesti nak panggil 'papa..papa'. Jelessssss.
8. Nampak sesiapa ke dapur, terus ikut dan sebut 'mamam..mamam'..

9. Sekarang ni kalau nak menyusu pandai datang kat ibu then selak sendiri. Mencari rezeki katakan...ekeke.
10. Suka tiru perbuatan kita. Kita baring, dia baring, kita garu, dia nakk jugak garu :)
11. Tumbuh 1 lagi gigi atas :) Baru dua batang..hihi. Pelik kan gigi Syeefa. Satu atas satu bawah :P


Buah hati pengarang jantung saya :)

8 comments:

izzahazfar

11 Bulan jap jer kan...!

rasa baru dok terkedek2 naik feri p ofz..hehehe

Mama_Aqish

wah...dah semakin bijak ek...kejap je anak membesar depan mata kan

ezan

happy 11 month syeefa... bestnya syeefa pandai ckp macam2.. sure cute!

Zimah's Depart

happy 11 mth syeefa...

~farahsyeefa~

kak izah : tula...dh nak setahun pun :)

mama aqish : cam tak caya dah besar kan, rasa baru je dok dlm perot...hihi

ezan : cakap cara dia...kita takkan paham...ekeke.

zimah : thanks auntie :)

LiAnA

kejap je dh 11 bulan..rasa sedih bila anak makin besar makin susah nak peluk sebab dia ligat berlari :(

mama uzma

sekejap je anak dara ni dah besar..
mcm2 dah pandai dia..trus jadi anak yg
bijak dan baik ye syg..

Love Says it All~

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 27th & 28th February 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

................................................................................
PROMOTION FOR PHOTOSHOOT/MAKEOVER!!!

Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory

** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH