CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, October 2, 2009

RAYA! RAYA! RAYA 2009!


Assalamualaikum...



Hari Jumaat bersamaan 13 Syawal yang mulia ini saya tergerak hati nak update cerita raya. Kalau lambat laun karang, mood raya makin pudar pula..hihi.




Raya tahun ni agak meriah kerana kakak ipar dari Langkawi pulang beraya di Penang. Dan faktor yang paling utama ialah saya beraya bertiga bersama Syeefa instead of berdua saja tahun lepas. Sila ke sini untuk flashback raya tahun lepas (2008)kami :P



(Warning : sila sediakan cikedis, kacang Ngan Yin dan minyak cap kapak sebelum membaca entri ini bagi mengelakkan kemengantukan dan kemeloyaan dek gambar-gambar yang campur-aduk-sumbat-semua-sini..hihi)





Mari mula.



Gambar intro : Selamat menyambut Syawal semua ! :P







Hari Raya Pertama (Ahad): Sebelum ke mana-mana, kami singgah ke kubur untuk melawat kubur bapa mertua. Saya duduk di dalam kereta menjaga Syeefa sambil snap puluhan gambar sendiri....hihi. (jangan risau, hanya satu saja saya letak di sini) :P






Semasa di rumah tok di Bukit Mertajam bersama mak mertua, kakak ipar dan Daniel.




Family tercinta saya :) Saya frust betul tak sempat bergambar banyak-banyak di hari raya pertama. (............tak banyak lagi ke ni farah oiii??) ekeke.


Bersama keluarga suami : kakak-kakak ipar, mak dan anak-anak buah.


Dan lagi family suami :)


Family kakak ipar (Kak Ina, Abang Jamal dan Daniel)


Saya dan Syeefa pose dengan kereta Langkawi :) Bukan senang nak ada ni...hii.


Lagi gambar Syeefa dan ibunya yang comel...kuikui.


Tema biru tahun ni kawan-kawan :P


Syeefa, Kak Ayuni dan Abg Danielnya.




Hari Raya Kedua (Isnin) : On the way pulang ke Ipoh. Syeefa tidur saja sepanjang jalan.


Pagi tu saya baru sedar roadtax dah expired seminggu yang lepas, kami tawakal saja di dalam perjalanan. (meraung la saya kalau tak dapat balik kampung sendiri..huhu).Alhamdulillah tak ada apa berlaku.




Sampai-sampai terus beri Syeefa mamam dan bergambar lagi :)




Keluarga saya. Tapi tak cukup korum. Gambar sekeluarga penuh ada di kamera ibu, saya terlupa transfer :(





Dalam kereta, on the way pergi beraya dan raya...hihi.


Gambar raya di rumah situ dan sinun tiada. Saya terlupa nak ambil dek kerana makanan yang terhidang....ikiki.





Syeefa nak g makan lemang ketupat ni :)



Dalam kerete nak perrgi beraya sakan nih...:P. Selit sikit gambar papa mu ye Syeefa, sian...hihi.



Lihat wajah kebosanan Syeefa sebab ibu tak henti-henti ambil gambar...hihi





"Boring Syeefa dah..." (hehehe)



Hari Raya Keempat (Rabu) : Aktiviti wajib, bergambar terlebih dahulu :P


Sebelum bertolak semula ke Penang, singgah di rumah Mak Ngah. Mak Ngah beriya-iya mahu saya ke rumahnya. Sejak kahwin belum pernah ke rumahnya lagi.


Sedih rasa nak balik ke Penang. Tak puas beraya lagi di Ipoh....:( Raya haji nanti saya akan pastikan saya dapat beraya sakan lagi....hehehe.


Malam itu, kami ber-barbeque . Suami berpeluh-peluh demi membakar ayam. Hihii. Sempat ambil gambar dari belakang saja.









Hari itu (23hb) ialah hari jadi anak buah saya, Ayuni :)




Hari Raya Kelima (Khamis) : Ayuni beriya-iya mahu potong kek. Abahnya beli kek 2 tingkat terus...hihi.



Suka potong kek saja, makannya tidak pun :P Last-last Maksunya ni yang menambahkan lemak di badan...hihii.


Selamat Hari jadi yang ke 5 tahun, Nur Syafifa Ayuni :D




Di setiap majlis hari jadi orang lain, pasti ada muka Syeefa ya...hehe. Lihat sini.



Malamnya bersiap untuk ke rumah saudara mara suami. Kali ini tiada gambar saya. Saya bagi can pada suami pula..ekeke. Syeefa pakai baju yang opahnya beri :)



Hari Raya Keenam (Jumaat) : Selepas solat Jumaat, beraya di rumah saudara-saudara suami lagi.


Di rumah Makcik, hentam nasi daging berpinggan-pinggan (dan sebab itu tiada gambar disertakan...kuikui)


Malam pula ke open house rumah Kak Ja, makan mee kuah sampai sendat perut....hihi.


Posingkan Syeefa di kerusi comel :D



Hari Raya Ketujuh (Sabtu) : Makan lagi dan lagi di rumah Mak Lang dan Mak Ndak sebelah suami. Saya terlupa ambil sebarang gambar (rugi...rugi). Kak Zura dah balik ke Langkawi, tak meriah dah.



Hari Raya Kelapan (Ahad) : Sebelum ke open house sepupu di Mengkuang Titi.


Makan laksa dan bihun sup sampai kekenyangan :P
Entah kenapa bila nampak makanan saja, selalu saya lupa nak ambil gambar. Hihi...buruk perangai kan?


Jadual saya full sepanjang minggu pertama raya mengalahkan artis, hehe. Sabtu dan Ahad ini ada jemputan di sana sini lagi. InsyaAllah saya akan hadir di setiap majlis :D Nantikan entri episod seterusnya nanti...hehehe.



Sekian diari raya Syeefa episod satu :D


3 comments:

Intan said...

Penuh tu jadual! Confirm kalah artis uuu...ekeke. Best kan jenajalan sambil dapat mkn mcm2...nyum nyum.

Nampak mcm mak nya yg enterprame lebih dari anak nya nie...ekeke. Cantek lah tudung biru mu itew ;)

Precious said...

Ekkkk ... lawa ler rumah ko. Jeles hakuh!

~farahsyeefa~ said...

intan : jadual padat kalah siti nurhaliza..hihi
tudung murah je kak :P

precious : lawa ke? umah mak bkn umah kiter :)

Friday, October 2, 2009

RAYA! RAYA! RAYA 2009!


Assalamualaikum...



Hari Jumaat bersamaan 13 Syawal yang mulia ini saya tergerak hati nak update cerita raya. Kalau lambat laun karang, mood raya makin pudar pula..hihi.




Raya tahun ni agak meriah kerana kakak ipar dari Langkawi pulang beraya di Penang. Dan faktor yang paling utama ialah saya beraya bertiga bersama Syeefa instead of berdua saja tahun lepas. Sila ke sini untuk flashback raya tahun lepas (2008)kami :P



(Warning : sila sediakan cikedis, kacang Ngan Yin dan minyak cap kapak sebelum membaca entri ini bagi mengelakkan kemengantukan dan kemeloyaan dek gambar-gambar yang campur-aduk-sumbat-semua-sini..hihi)





Mari mula.



Gambar intro : Selamat menyambut Syawal semua ! :P







Hari Raya Pertama (Ahad): Sebelum ke mana-mana, kami singgah ke kubur untuk melawat kubur bapa mertua. Saya duduk di dalam kereta menjaga Syeefa sambil snap puluhan gambar sendiri....hihi. (jangan risau, hanya satu saja saya letak di sini) :P






Semasa di rumah tok di Bukit Mertajam bersama mak mertua, kakak ipar dan Daniel.




Family tercinta saya :) Saya frust betul tak sempat bergambar banyak-banyak di hari raya pertama. (............tak banyak lagi ke ni farah oiii??) ekeke.


Bersama keluarga suami : kakak-kakak ipar, mak dan anak-anak buah.


Dan lagi family suami :)


Family kakak ipar (Kak Ina, Abang Jamal dan Daniel)


Saya dan Syeefa pose dengan kereta Langkawi :) Bukan senang nak ada ni...hii.


Lagi gambar Syeefa dan ibunya yang comel...kuikui.


Tema biru tahun ni kawan-kawan :P


Syeefa, Kak Ayuni dan Abg Danielnya.




Hari Raya Kedua (Isnin) : On the way pulang ke Ipoh. Syeefa tidur saja sepanjang jalan.


Pagi tu saya baru sedar roadtax dah expired seminggu yang lepas, kami tawakal saja di dalam perjalanan. (meraung la saya kalau tak dapat balik kampung sendiri..huhu).Alhamdulillah tak ada apa berlaku.




Sampai-sampai terus beri Syeefa mamam dan bergambar lagi :)




Keluarga saya. Tapi tak cukup korum. Gambar sekeluarga penuh ada di kamera ibu, saya terlupa transfer :(





Dalam kereta, on the way pergi beraya dan raya...hihi.


Gambar raya di rumah situ dan sinun tiada. Saya terlupa nak ambil dek kerana makanan yang terhidang....ikiki.





Syeefa nak g makan lemang ketupat ni :)



Dalam kerete nak perrgi beraya sakan nih...:P. Selit sikit gambar papa mu ye Syeefa, sian...hihi.



Lihat wajah kebosanan Syeefa sebab ibu tak henti-henti ambil gambar...hihi





"Boring Syeefa dah..." (hehehe)



Hari Raya Keempat (Rabu) : Aktiviti wajib, bergambar terlebih dahulu :P


Sebelum bertolak semula ke Penang, singgah di rumah Mak Ngah. Mak Ngah beriya-iya mahu saya ke rumahnya. Sejak kahwin belum pernah ke rumahnya lagi.


Sedih rasa nak balik ke Penang. Tak puas beraya lagi di Ipoh....:( Raya haji nanti saya akan pastikan saya dapat beraya sakan lagi....hehehe.


Malam itu, kami ber-barbeque . Suami berpeluh-peluh demi membakar ayam. Hihii. Sempat ambil gambar dari belakang saja.









Hari itu (23hb) ialah hari jadi anak buah saya, Ayuni :)




Hari Raya Kelima (Khamis) : Ayuni beriya-iya mahu potong kek. Abahnya beli kek 2 tingkat terus...hihi.



Suka potong kek saja, makannya tidak pun :P Last-last Maksunya ni yang menambahkan lemak di badan...hihii.


Selamat Hari jadi yang ke 5 tahun, Nur Syafifa Ayuni :D




Di setiap majlis hari jadi orang lain, pasti ada muka Syeefa ya...hehe. Lihat sini.



Malamnya bersiap untuk ke rumah saudara mara suami. Kali ini tiada gambar saya. Saya bagi can pada suami pula..ekeke. Syeefa pakai baju yang opahnya beri :)



Hari Raya Keenam (Jumaat) : Selepas solat Jumaat, beraya di rumah saudara-saudara suami lagi.


Di rumah Makcik, hentam nasi daging berpinggan-pinggan (dan sebab itu tiada gambar disertakan...kuikui)


Malam pula ke open house rumah Kak Ja, makan mee kuah sampai sendat perut....hihi.


Posingkan Syeefa di kerusi comel :D



Hari Raya Ketujuh (Sabtu) : Makan lagi dan lagi di rumah Mak Lang dan Mak Ndak sebelah suami. Saya terlupa ambil sebarang gambar (rugi...rugi). Kak Zura dah balik ke Langkawi, tak meriah dah.



Hari Raya Kelapan (Ahad) : Sebelum ke open house sepupu di Mengkuang Titi.


Makan laksa dan bihun sup sampai kekenyangan :P
Entah kenapa bila nampak makanan saja, selalu saya lupa nak ambil gambar. Hihi...buruk perangai kan?


Jadual saya full sepanjang minggu pertama raya mengalahkan artis, hehe. Sabtu dan Ahad ini ada jemputan di sana sini lagi. InsyaAllah saya akan hadir di setiap majlis :D Nantikan entri episod seterusnya nanti...hehehe.



Sekian diari raya Syeefa episod satu :D


3 comments:

Intan

Penuh tu jadual! Confirm kalah artis uuu...ekeke. Best kan jenajalan sambil dapat mkn mcm2...nyum nyum.

Nampak mcm mak nya yg enterprame lebih dari anak nya nie...ekeke. Cantek lah tudung biru mu itew ;)

Precious

Ekkkk ... lawa ler rumah ko. Jeles hakuh!

~farahsyeefa~

intan : jadual padat kalah siti nurhaliza..hihi
tudung murah je kak :P

precious : lawa ke? umah mak bkn umah kiter :)