CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 20, 2009

Happy 8 months birthday, Syeefa :)

Salam semua :)

Pejam celik dah pun 8 bulan.
Rasa baru saja sakit-sakit pinggang nak bersalin dulu...

Masih terbayang-bayang muka doktor, misi, sister yang bagi sokongan padu di labour room...:) Thanks pada semua yang berjasa :clapclap:
Rasa ngilu di jahit 'bahagian itu' masih bersisa...
Sakit kontraksi takkan boleh padam diingatan.....

Syukur Alhamdulillah, semuanya selamat :)

Dan, hari ni, 20 Oktober 2009, genaplah usia Nur Syeefa Farisha 8 bulan....:)

Saya gembira dan bangga melahirkan seorang Syeefa...
Sekarang baru saya memahami perasaan seorang ibu bila dah melalui segalanya sendiri...
Melahirkan, menyusukan, membesarkan dan sebagainya...

Pendek kata..


' I'm very proud being a mom lah!' :)


Mari lihat perkembangan Syeefa :)

Baru beberapa jam Syeefa tengok dunia. Opah Syeefa datang dari Ipoh nak tengok cucu sulungnya :) Time ni, muka Syeefa masih 'bengkak' lagi.



Masa ni tak ingat hari ke berapa. Rasanya dalam seminggu macam tu :P




Hari ke -11, lepas cukur rambut nan lebat. Timbang kat kedai emas dalam RM300 ++.



Satu bulan.




Dua bulan.




Tiga bulan.



Empat bulan.




Lima bulan.




Enam bulan.




Tujuh bulan.




Lapan bulan.


Apa perubahan dari bulan ke bulan?

Saya rasa jumlah helaian rambut kot...hihi.



Perkembangan Syeefa pada 8 bulan:
1. Pandai sengih nampak gusi yang takde gigi bila kamera difokuskan kepadanya.
2. Suka main cak-cak, bila nyorok pastu terkejutkan dia mesti gelak kuat-kuat.
3. Sebutan pertamanya...'ababahhh...' dengan 'mamamammm..'. Padahal panggil papa dengan ibu. Apakah??
4. Bila nampak orang lain makan, mesti mulutnya terkumat kamit jugak.
5. Boleh angkat punggung dan badan, tapi dalam sela masa yang berbeza. Masih fail di dalam posisi merangkak..hihi.
7. Bila tanya mana miaw? Mesti mata dia tercari-cari mana kucing.
8. Bila kita cakap, babai...Syeefa akan lambai menggunakan seluruh bahagian tangannya..hihi.
9. Pandai buat memek muka bila kita suruh 'buat muka busyuk'...(leh bayangkan tak?)
10. Time menyusukan Syeefa sambil baring, dia suka main-main. Dia akan kalih, terus meniarap, tengok saya dan gelak-gelak seolah-olah menyakat ibu pulak.
11. Sekarang bila menyusu di sebelah kanan, tangan Syeefa akan gentel yang lagi sebelah dan vice versa. Haa, bagus juga...senang letdown. Hehehe.
12. Pandai pegang-campak-pegang-campak benda sampai boring :p
13. Naik walker, dia akan berdiri dan lepaskan tangan. Konon-konon macam boleh berdiri sendiri la tu...ekeke.
Seronok tengok perkembangan anak-anak kita kan kawan-kawan. Bahagia rasanya :D
Moga Syeefa sihat, sempurna, murah rezeki, panjang umur, bijak, cerdik, cerdas, aktif, ceria selalu, terang hati, lembut hati, berilmu, sayangkan keluarga, mendengar kata, berakhlak mulia, solehah, pandai, beriman, baik hati, bertanggungjawab, berjasa, mendapat pasangan yang hensem baik dan bahagia sentiasa. AMIN.



5 comments:

ezan said...

happy 8 months birthday syifa... :) perkembagan syifa yg aunty ezan nampak... makin comell... huhuhu...

~farahsyeefa~ said...

ezan : typing error ke kak ezan? comel ke comot? hihihi.

Cik Zizee said...

kak farah..
shomel sungguh adik syeefa kite nie..

suke bace kak farah merepek meraban. Azie senyum jer bace.hehehe

Intan said...

Happy 8 months old Syeefa sayang...

Kan kan farah, once kita dah beranak nie br kita mengerti perasaan seorang "ibu"...hu hu. Sungguh bahagia sekali rasanya :)

~farahsyeefa~ said...

azie : nanti turn azie, agak senyum2 lak ye :)

intan : betul, betul betul...dulu tak kisah je bile mak2 cakap, skrg kite jd mak dah, baru le ngerti...:P

Tuesday, October 20, 2009

Happy 8 months birthday, Syeefa :)

Salam semua :)

Pejam celik dah pun 8 bulan.
Rasa baru saja sakit-sakit pinggang nak bersalin dulu...

Masih terbayang-bayang muka doktor, misi, sister yang bagi sokongan padu di labour room...:) Thanks pada semua yang berjasa :clapclap:
Rasa ngilu di jahit 'bahagian itu' masih bersisa...
Sakit kontraksi takkan boleh padam diingatan.....

Syukur Alhamdulillah, semuanya selamat :)

Dan, hari ni, 20 Oktober 2009, genaplah usia Nur Syeefa Farisha 8 bulan....:)

Saya gembira dan bangga melahirkan seorang Syeefa...
Sekarang baru saya memahami perasaan seorang ibu bila dah melalui segalanya sendiri...
Melahirkan, menyusukan, membesarkan dan sebagainya...

Pendek kata..


' I'm very proud being a mom lah!' :)


Mari lihat perkembangan Syeefa :)

Baru beberapa jam Syeefa tengok dunia. Opah Syeefa datang dari Ipoh nak tengok cucu sulungnya :) Time ni, muka Syeefa masih 'bengkak' lagi.



Masa ni tak ingat hari ke berapa. Rasanya dalam seminggu macam tu :P




Hari ke -11, lepas cukur rambut nan lebat. Timbang kat kedai emas dalam RM300 ++.



Satu bulan.




Dua bulan.




Tiga bulan.



Empat bulan.




Lima bulan.




Enam bulan.




Tujuh bulan.




Lapan bulan.


Apa perubahan dari bulan ke bulan?

Saya rasa jumlah helaian rambut kot...hihi.



Perkembangan Syeefa pada 8 bulan:
1. Pandai sengih nampak gusi yang takde gigi bila kamera difokuskan kepadanya.
2. Suka main cak-cak, bila nyorok pastu terkejutkan dia mesti gelak kuat-kuat.
3. Sebutan pertamanya...'ababahhh...' dengan 'mamamammm..'. Padahal panggil papa dengan ibu. Apakah??
4. Bila nampak orang lain makan, mesti mulutnya terkumat kamit jugak.
5. Boleh angkat punggung dan badan, tapi dalam sela masa yang berbeza. Masih fail di dalam posisi merangkak..hihi.
7. Bila tanya mana miaw? Mesti mata dia tercari-cari mana kucing.
8. Bila kita cakap, babai...Syeefa akan lambai menggunakan seluruh bahagian tangannya..hihi.
9. Pandai buat memek muka bila kita suruh 'buat muka busyuk'...(leh bayangkan tak?)
10. Time menyusukan Syeefa sambil baring, dia suka main-main. Dia akan kalih, terus meniarap, tengok saya dan gelak-gelak seolah-olah menyakat ibu pulak.
11. Sekarang bila menyusu di sebelah kanan, tangan Syeefa akan gentel yang lagi sebelah dan vice versa. Haa, bagus juga...senang letdown. Hehehe.
12. Pandai pegang-campak-pegang-campak benda sampai boring :p
13. Naik walker, dia akan berdiri dan lepaskan tangan. Konon-konon macam boleh berdiri sendiri la tu...ekeke.
Seronok tengok perkembangan anak-anak kita kan kawan-kawan. Bahagia rasanya :D
Moga Syeefa sihat, sempurna, murah rezeki, panjang umur, bijak, cerdik, cerdas, aktif, ceria selalu, terang hati, lembut hati, berilmu, sayangkan keluarga, mendengar kata, berakhlak mulia, solehah, pandai, beriman, baik hati, bertanggungjawab, berjasa, mendapat pasangan yang hensem baik dan bahagia sentiasa. AMIN.



5 comments:

ezan

happy 8 months birthday syifa... :) perkembagan syifa yg aunty ezan nampak... makin comell... huhuhu...

~farahsyeefa~

ezan : typing error ke kak ezan? comel ke comot? hihihi.

Cik Zizee

kak farah..
shomel sungguh adik syeefa kite nie..

suke bace kak farah merepek meraban. Azie senyum jer bace.hehehe

Intan

Happy 8 months old Syeefa sayang...

Kan kan farah, once kita dah beranak nie br kita mengerti perasaan seorang "ibu"...hu hu. Sungguh bahagia sekali rasanya :)

~farahsyeefa~

azie : nanti turn azie, agak senyum2 lak ye :)

intan : betul, betul betul...dulu tak kisah je bile mak2 cakap, skrg kite jd mak dah, baru le ngerti...:P