CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 17, 2009

Tahu apa saya mengidam semasa mengandung?

Masa mengandung dulu saya tak la mengidam benda bebukan atau pelik-pelikan.

Saya tak rasa saya mengidam tapi lebih kepada 'terasa nak makan sesangat sangat'..hihi.
Mengidam la tu...aparaaa.

After kawin saya berjauhan dengan suami sampai la saya mengandung 5 bulan baru dapat transfer ke Penang. Rezeki bayi yang bernama Syeefa :)
Alhamdulillah sangat. Legaaaaa rasanya. Boleh la tidur di celah ketiak suami.

Sebelum saya tau saya mengandung, ada satu hari tu tiba-tiba saya beli jeruk dan asam berpeket-peket di kedai mamak. Tapi saya tak la pelik sebab perasaan itu biasa-biasa saja. Mungkin terasa nk makan sebab nampak cam menarik je tergantung di kedai tu :P Balik rumah, housemate perasan dan camdet (perli) kata saya dah pregnant.

Sebenarnya waktu saya pun lupa yang makan jeruk asam di dikaitkan dengan wanita cantik mengandung.
Bila period saya terlewat berhari-hari saya pun curios jugak sebab amat jarang period tak teratur. Tapi saya masih tak percaya saya mengandung sebab saya rasa macam 'projek besar-besaran tidak successfull'...ekeke. Iyolah kan, pas honeymoon kelam kabut balik ke Putrajaya demi kerjaya :)

Hasil uijan di pregnancy kit menggembirakan saya dan suami. Dalam hati saya "suburnya haku.." :)
Saya bunting pelamin. Tak sia-sia honeymoon di Pangkor. (Apa kena mengena nih...hihi).
Nasib baik lah saya tak mengalami alahan teruk. Just a minor morning sickness aje.
Tak boleh nak bau makanan di kedai. Rasa nak uweekkk.......
Nasik pun jarang-jarang singgah di perut.

Satu hari, tiba-tiba saya sangaaattt teringin satu benda ni. Bulan puasa pulak tu.
Susah nak cari di putrajaya. Tambah pulak tak ada transport nak ke sana kumari. Hari-hari sebut di mulut aja lah.

Pernah ada kawan-kawan saya kata "ni cuma mind set ko kot...bukannya betul mengidam pun"
Mind set ke? Kalo gitu baik mindset saya ngidam makan daging rusa ke, ayam belanda ke berbaloi-baloi la sikit nak mengidam pun ye dak?
Tak pe, tak pe...maybe diorang tak faham kot.
Nanti la turn korang plak..."mind set je tuh....jangan ngengada ok....." hihi.


Nasib CC saya prihatin. Dia belikan saya. Tapi yang belum masak lagi. Tak kan nak suruh dia tolong goreng pulak kan, melampaui batas sudaa...kira besar rahmat dah bila ada yang belikan.
Saya harus masak sendiri di rumah. Di rumah sewa saya tak ada dapur gas sebab jarang masak.

Jarang apanya, tak pernah pun..hihi. Sebab 2 orang lagi housemate saya jarang lekat di rumah. Kalau ada pun tak makan kat rumah. Membazir gas je nanti...ekeke.

Sebab saya teringin sangat, saya goreng dalam periuk nasik. Tak penah dibuat orang kan?
Jadi la dari takde. Bila suami nak datang lawat saya (macam orang sakit lak kena lawa-lawat neh), dia goreng siap-siap kat rumah.
Berselera saya makan tak yah lauk lain dah. Seminggu saya hadap itu je.
Maklumlah didatangkan khas dari Penang. Buatan sang suami lak tu. Ingat sonang ko?

Nak tau apa saya mengidam??
Tarik napas panjang dulu ya..



Sila scroll


v

v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


jeng jeng jeng


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v

scroll lagi


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


Taraaaaaa.....

IKAN PEKASAM!

Goreng dengan bawang dan cabai kering sekali
Di makan dengan nasik panas dan kicap manis


Marvellous!

Timakasih En Google :)

Baik kan tekak saya mengidam yang mudah-mudah aje.
Senang suami bela...hihihik.

Tiba-tiba teringin lak. Ini baru betul mind set ni. Nak cari lah balik karang.
Nampaknya saya sorang je yang makan. Seisi rumah yang lain tak lalu katanya.
Rugi rugi :)

2 comments:

MRS. K said...

saya ngidam nak makan lauk kenduri kawin...
kehkehkeh

LiAnA said...

fuhh lama tul nak scroll hihi... nampak sedap ikan pekasam tu..

Thursday, December 17, 2009

Tahu apa saya mengidam semasa mengandung?

Masa mengandung dulu saya tak la mengidam benda bebukan atau pelik-pelikan.

Saya tak rasa saya mengidam tapi lebih kepada 'terasa nak makan sesangat sangat'..hihi.
Mengidam la tu...aparaaa.

After kawin saya berjauhan dengan suami sampai la saya mengandung 5 bulan baru dapat transfer ke Penang. Rezeki bayi yang bernama Syeefa :)
Alhamdulillah sangat. Legaaaaa rasanya. Boleh la tidur di celah ketiak suami.

Sebelum saya tau saya mengandung, ada satu hari tu tiba-tiba saya beli jeruk dan asam berpeket-peket di kedai mamak. Tapi saya tak la pelik sebab perasaan itu biasa-biasa saja. Mungkin terasa nk makan sebab nampak cam menarik je tergantung di kedai tu :P Balik rumah, housemate perasan dan camdet (perli) kata saya dah pregnant.

Sebenarnya waktu saya pun lupa yang makan jeruk asam di dikaitkan dengan wanita cantik mengandung.
Bila period saya terlewat berhari-hari saya pun curios jugak sebab amat jarang period tak teratur. Tapi saya masih tak percaya saya mengandung sebab saya rasa macam 'projek besar-besaran tidak successfull'...ekeke. Iyolah kan, pas honeymoon kelam kabut balik ke Putrajaya demi kerjaya :)

Hasil uijan di pregnancy kit menggembirakan saya dan suami. Dalam hati saya "suburnya haku.." :)
Saya bunting pelamin. Tak sia-sia honeymoon di Pangkor. (Apa kena mengena nih...hihi).
Nasib baik lah saya tak mengalami alahan teruk. Just a minor morning sickness aje.
Tak boleh nak bau makanan di kedai. Rasa nak uweekkk.......
Nasik pun jarang-jarang singgah di perut.

Satu hari, tiba-tiba saya sangaaattt teringin satu benda ni. Bulan puasa pulak tu.
Susah nak cari di putrajaya. Tambah pulak tak ada transport nak ke sana kumari. Hari-hari sebut di mulut aja lah.

Pernah ada kawan-kawan saya kata "ni cuma mind set ko kot...bukannya betul mengidam pun"
Mind set ke? Kalo gitu baik mindset saya ngidam makan daging rusa ke, ayam belanda ke berbaloi-baloi la sikit nak mengidam pun ye dak?
Tak pe, tak pe...maybe diorang tak faham kot.
Nanti la turn korang plak..."mind set je tuh....jangan ngengada ok....." hihi.


Nasib CC saya prihatin. Dia belikan saya. Tapi yang belum masak lagi. Tak kan nak suruh dia tolong goreng pulak kan, melampaui batas sudaa...kira besar rahmat dah bila ada yang belikan.
Saya harus masak sendiri di rumah. Di rumah sewa saya tak ada dapur gas sebab jarang masak.

Jarang apanya, tak pernah pun..hihi. Sebab 2 orang lagi housemate saya jarang lekat di rumah. Kalau ada pun tak makan kat rumah. Membazir gas je nanti...ekeke.

Sebab saya teringin sangat, saya goreng dalam periuk nasik. Tak penah dibuat orang kan?
Jadi la dari takde. Bila suami nak datang lawat saya (macam orang sakit lak kena lawa-lawat neh), dia goreng siap-siap kat rumah.
Berselera saya makan tak yah lauk lain dah. Seminggu saya hadap itu je.
Maklumlah didatangkan khas dari Penang. Buatan sang suami lak tu. Ingat sonang ko?

Nak tau apa saya mengidam??
Tarik napas panjang dulu ya..



Sila scroll


v

v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


jeng jeng jeng


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v

scroll lagi


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


Taraaaaaa.....

IKAN PEKASAM!

Goreng dengan bawang dan cabai kering sekali
Di makan dengan nasik panas dan kicap manis


Marvellous!

Timakasih En Google :)

Baik kan tekak saya mengidam yang mudah-mudah aje.
Senang suami bela...hihihik.

Tiba-tiba teringin lak. Ini baru betul mind set ni. Nak cari lah balik karang.
Nampaknya saya sorang je yang makan. Seisi rumah yang lain tak lalu katanya.
Rugi rugi :)