CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 22, 2009

Kerja dari rumah?


Semalam sambil melayan si tecik sambil relax-relax tengok buletin utama.

Tiba-tiba ada berita tentang kakitangan kerajaan yang bekerja dari rumah.

39 kakitangan kerajaan iaitu yang berjawatan juru ukur bahan, pelukis pelan dan juru teknik dipilih untuk bekerja dari rumah.

Katanya selain dapat menjimatkan kos bagi yang tinggal jauh dari pejabat, ia juga dapat menjimatkan masa disamping kualiti masa bersama keluarga dapat ditingkatkan.

Masa bekerja remain 8 jam sehari dan punch card akan dipantau setiap hari oleh ketua jabatan.

Bunyinya menarik kan?

Mula-mula saya buat tak kisah saja. Then bila PM kata maybe ia akan diperluaskan jika 'hasil'nya begitu baik, saya jadi teruja uja!

Bayang kan kalau saya boleh bekerja dari rumah, tak payah bersusah payah menempuh sejam perjalanan ke opis! Sangat la wasting my time hari-hari begini.

Bangun pagi, tak payah mandi terus boleh punch card (bagaimana cara punch card tidaklah diketahui).

Breakfast, lunch, tea time dirumah tak payah keluar sekupang pun.

And the best part is, Syeefa boleh direct feeding tak payah saya pump 3 kali time ofis hour lagi dah. Heaven kan?

Owh, Dato' Seri boleh tak realisasikan hajat besar saya ni? (hehe)

Tapi suami saya kata kalau buat kerja di rumah tak jadi kerja plak. Sibuk dengan menda lain.

Jeles la tu....wahaha :D


2 comments:

izzahazfar said...

hahhaha...akak gelak baca entry ini...setuju jugak cakap en suami farah tu...kat rumahpun kita banyak keje..camne nak buat keje dari rumah..pergh....silap2 skt tiap tahun tak cantik la dek oii..

~farahsyeefa~ said...

kak izzah : hihi...tapi kan gomen takkan simply bagi staf keje dr umah gitu-gitu je. harus ada pemantauan dari masa ke semasa (maybe)....
ish bila lah nak jadi kenyataan ni....huhu.

Tuesday, December 22, 2009

Kerja dari rumah?


Semalam sambil melayan si tecik sambil relax-relax tengok buletin utama.

Tiba-tiba ada berita tentang kakitangan kerajaan yang bekerja dari rumah.

39 kakitangan kerajaan iaitu yang berjawatan juru ukur bahan, pelukis pelan dan juru teknik dipilih untuk bekerja dari rumah.

Katanya selain dapat menjimatkan kos bagi yang tinggal jauh dari pejabat, ia juga dapat menjimatkan masa disamping kualiti masa bersama keluarga dapat ditingkatkan.

Masa bekerja remain 8 jam sehari dan punch card akan dipantau setiap hari oleh ketua jabatan.

Bunyinya menarik kan?

Mula-mula saya buat tak kisah saja. Then bila PM kata maybe ia akan diperluaskan jika 'hasil'nya begitu baik, saya jadi teruja uja!

Bayang kan kalau saya boleh bekerja dari rumah, tak payah bersusah payah menempuh sejam perjalanan ke opis! Sangat la wasting my time hari-hari begini.

Bangun pagi, tak payah mandi terus boleh punch card (bagaimana cara punch card tidaklah diketahui).

Breakfast, lunch, tea time dirumah tak payah keluar sekupang pun.

And the best part is, Syeefa boleh direct feeding tak payah saya pump 3 kali time ofis hour lagi dah. Heaven kan?

Owh, Dato' Seri boleh tak realisasikan hajat besar saya ni? (hehe)

Tapi suami saya kata kalau buat kerja di rumah tak jadi kerja plak. Sibuk dengan menda lain.

Jeles la tu....wahaha :D


2 comments:

izzahazfar

hahhaha...akak gelak baca entry ini...setuju jugak cakap en suami farah tu...kat rumahpun kita banyak keje..camne nak buat keje dari rumah..pergh....silap2 skt tiap tahun tak cantik la dek oii..

~farahsyeefa~

kak izzah : hihi...tapi kan gomen takkan simply bagi staf keje dr umah gitu-gitu je. harus ada pemantauan dari masa ke semasa (maybe)....
ish bila lah nak jadi kenyataan ni....huhu.