CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, February 11, 2010

TAG : Tentang Anak


1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
The one and only, my little girl, Syeefa :)

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Kalau saya pegi buat urine test sekarang, saya harap test kit tu double line! :)

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Nur Syeefa Farisha. Cahaya Penyembuh, Yang Alim :)

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Saya bersekongkol dengan suami :)

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Dari beberapa buah buku. Sebelum kawen lagi dah fikir nama anak sebenarnya...hihi. Tapi, lepas Syeefa lahir baru decide yang mana satu yang paling confirm :)

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Tak confirm lagi. Tapi kalau girl ingat nak letak Nur Safeeya Farhana kalau boy, Mohd Syafiq Farish...hihihi. Ok tak?

7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
Masih seorang budak masam yang saya ada...hehe. Kalau boleh saya nak 4 anak yang selang setahun semuanya. Senang sekali harung kan? :P Tapi mustahil kot, yang no 2 ni hopefully tahun ni, yang no 3 dan 4 selang 2tahun ok kot :) (wah, ambitiousnya saya!)

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
Saya happy sangat kalau ianya boy :) Dan gembira sangat kalau girl sebab boleh kawan dengan Syeefa. Jadi best friend forever :)

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
Baik, sopan santun, lemah lembut, penyayang dan comel (mati lah suma pakat muntah...hihi)
10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger

My buah hati :)

p/s : Sesiapa nak buat silakan ye. Teringin nak tau pasal blogger lain jugak :)

2 comments:

izzahazfar said...

uit....dah test lum?ni kes dah lewat ni..hehehe...semoga ada hasil ya!

nak komen pasal entry beli mainan tu..

masa akmal bbelum lahir..akak dah selalu cakap ngan abg..takmo belikan akmal mainan..tp lepas jd ibu..akak pulak yg geram..dgn mainan2 tu..

akak belikan juga yg simple2...bukan aper..tu semua utk minda dia jugak..dan so far akmal mmg tak penah mintapun..minda budak2 akan belajar melalui permainan...

kalau pasal belon2 tu..budak2 mmg berminat..menarik perhatian dia..dan akak belikan jugak utk akmal setelah dah 3 ke 4 bulan akmal nampak belon2 tu...tupun rege rm3 sahaja..janji tengok anak senyum tu dah puas..!

farah: kalau cara akak..akak suka anak belajar dan main..biar anak cergas dan cerdas...

Mama_Aqish said...

hu...hu...lama tak kena tag.....

Thursday, February 11, 2010

TAG : Tentang Anak


1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
The one and only, my little girl, Syeefa :)

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Kalau saya pegi buat urine test sekarang, saya harap test kit tu double line! :)

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Nur Syeefa Farisha. Cahaya Penyembuh, Yang Alim :)

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Saya bersekongkol dengan suami :)

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Dari beberapa buah buku. Sebelum kawen lagi dah fikir nama anak sebenarnya...hihi. Tapi, lepas Syeefa lahir baru decide yang mana satu yang paling confirm :)

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Tak confirm lagi. Tapi kalau girl ingat nak letak Nur Safeeya Farhana kalau boy, Mohd Syafiq Farish...hihihi. Ok tak?

7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
Masih seorang budak masam yang saya ada...hehe. Kalau boleh saya nak 4 anak yang selang setahun semuanya. Senang sekali harung kan? :P Tapi mustahil kot, yang no 2 ni hopefully tahun ni, yang no 3 dan 4 selang 2tahun ok kot :) (wah, ambitiousnya saya!)

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
Saya happy sangat kalau ianya boy :) Dan gembira sangat kalau girl sebab boleh kawan dengan Syeefa. Jadi best friend forever :)

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
Baik, sopan santun, lemah lembut, penyayang dan comel (mati lah suma pakat muntah...hihi)
10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger

My buah hati :)

p/s : Sesiapa nak buat silakan ye. Teringin nak tau pasal blogger lain jugak :)

2 comments:

izzahazfar

uit....dah test lum?ni kes dah lewat ni..hehehe...semoga ada hasil ya!

nak komen pasal entry beli mainan tu..

masa akmal bbelum lahir..akak dah selalu cakap ngan abg..takmo belikan akmal mainan..tp lepas jd ibu..akak pulak yg geram..dgn mainan2 tu..

akak belikan juga yg simple2...bukan aper..tu semua utk minda dia jugak..dan so far akmal mmg tak penah mintapun..minda budak2 akan belajar melalui permainan...

kalau pasal belon2 tu..budak2 mmg berminat..menarik perhatian dia..dan akak belikan jugak utk akmal setelah dah 3 ke 4 bulan akmal nampak belon2 tu...tupun rege rm3 sahaja..janji tengok anak senyum tu dah puas..!

farah: kalau cara akak..akak suka anak belajar dan main..biar anak cergas dan cerdas...

Mama_Aqish

hu...hu...lama tak kena tag.....