CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 3, 2010

Syeefa's 1st year scrap book :)


Tak berapa lama lagi je Syeefa akan berumur SETAHUN kalian. Makin dekat ke tarikh itu, makin beremosi saya. Bercampur aduk perasaan saya ni. Gembira, excited, sayu, sedih semua ada. Dah besar Syeefa saya. Pejam celik dah setahun. Syeefa adalah anugerah paaaalinggg terindah dan terbest untuk saya dan suami :) Tak tahu saya nak gambarkan perasaan saya untuk Syeefa. Ibu-ibu lain mesti berperasan macam saya kan? Sesuatu yang tak boleh digambarkan dengan kata-kata. Series!
So, untuk mengabadikan kenangan nan indah itu saya decide nak hasilkan scrap book untuk Syeefa :) Dari dalam perut sampailah ke first birthday celebration dia akan saya campak-sumbat-masuk dalam 'scrap book' ini. Bahan-bahan nya pun dah beli. Cuma saya belum mula dan masih tercari-cari idea demi idea. Ala-ala nak buat filem jugak lah, segala story line, skrip dan 'pelakon'nya kena diambil kira tu, baru lah best..hihihi.

Antara bahan-bahan yang terlibat dalam penghasilan '1st year scrap book' :)

Untuk scrap book ini saya tak akan guna sebarang typing tapi ianya fully handmade. Saya nak ianya 'semulajadi' dari hati dan tangan saya sendiri walaupun tak cantik, tulisan buruk, tak pandai lukis sekali pun...hihi. Penambahan yang lain maybe saya akan cut and paste huruf atau gambar dari magazine, newspaper etc asalkan ianya dari air tangan ibu sendirik :P

Buat permulaan ni saya masih lagi mengumpul material (ceh, macam artis nak buat album la pulak...hehe) seperti gambar-gambar Syeefa, artikel-artikel ataupun hasil interview dari mana-mana pihak...hihiihi. Tengok la macam mana nanti ye. Saya akan update 'di sebalik tabir...pembikinan'nya dari masa ke semasa :P

Saya rasa nak buat tiap-tiap tahun (1 tahun 1 scrap book) sampailah Syeefa (dan adik-adiknya) masuk sekolah rendah nanti. Bukan apa, saya suka sesuatu yang dapat menjadikan kenangan indah sampai bila-bila :)

Apa kata anda?

4 comments:

cahya said...

cool...
kat sini...lepas bersalin,mmg hospital akan bg 1 scrap book..
ada tempat cop kaki baby...1st gmbr dia ngan mama...etc...
cahya buat sendiri...
dari liya lahir..cahya kumpul 1st rambut..1st kuku.. baki pusat dia yg kering..tag tangan dia masa kat spital.. etc...
tp tak bukukan lg..hehhee...

Mama_Aqish said...

baguhnyer wwat sendiri handmade lagi tu...nanti jangan luper publish hasilnyer k

izzahazfar said...

emm...akak tak sempat la nak wat scrap book..sebab next week nak p kursus dah..huhuh..tp bagus gak idea tu..

la ni..akak teringin nak print out gambar anak dari umur dia sehari sampai setahun...

oh ye..meh email..akak nak bg beberapa contoh gambar cuppies..kot2 la berkenan..

~farahsyeefa~ said...

cahya : bestnye hospital tu :) erm, very good idea la...thanks :)

mama aqish : nati say publish, tapi tak tau bila nak siap...hihi

kak izah : farah tak buat lagi, tunggu free2 nanti...masa syeefa lahir takde blog lagi so tak banyak gambar newborn...rugiiiii.

Wednesday, February 3, 2010

Syeefa's 1st year scrap book :)


Tak berapa lama lagi je Syeefa akan berumur SETAHUN kalian. Makin dekat ke tarikh itu, makin beremosi saya. Bercampur aduk perasaan saya ni. Gembira, excited, sayu, sedih semua ada. Dah besar Syeefa saya. Pejam celik dah setahun. Syeefa adalah anugerah paaaalinggg terindah dan terbest untuk saya dan suami :) Tak tahu saya nak gambarkan perasaan saya untuk Syeefa. Ibu-ibu lain mesti berperasan macam saya kan? Sesuatu yang tak boleh digambarkan dengan kata-kata. Series!
So, untuk mengabadikan kenangan nan indah itu saya decide nak hasilkan scrap book untuk Syeefa :) Dari dalam perut sampailah ke first birthday celebration dia akan saya campak-sumbat-masuk dalam 'scrap book' ini. Bahan-bahan nya pun dah beli. Cuma saya belum mula dan masih tercari-cari idea demi idea. Ala-ala nak buat filem jugak lah, segala story line, skrip dan 'pelakon'nya kena diambil kira tu, baru lah best..hihihi.

Antara bahan-bahan yang terlibat dalam penghasilan '1st year scrap book' :)

Untuk scrap book ini saya tak akan guna sebarang typing tapi ianya fully handmade. Saya nak ianya 'semulajadi' dari hati dan tangan saya sendiri walaupun tak cantik, tulisan buruk, tak pandai lukis sekali pun...hihi. Penambahan yang lain maybe saya akan cut and paste huruf atau gambar dari magazine, newspaper etc asalkan ianya dari air tangan ibu sendirik :P

Buat permulaan ni saya masih lagi mengumpul material (ceh, macam artis nak buat album la pulak...hehe) seperti gambar-gambar Syeefa, artikel-artikel ataupun hasil interview dari mana-mana pihak...hihiihi. Tengok la macam mana nanti ye. Saya akan update 'di sebalik tabir...pembikinan'nya dari masa ke semasa :P

Saya rasa nak buat tiap-tiap tahun (1 tahun 1 scrap book) sampailah Syeefa (dan adik-adiknya) masuk sekolah rendah nanti. Bukan apa, saya suka sesuatu yang dapat menjadikan kenangan indah sampai bila-bila :)

Apa kata anda?

4 comments:

cahya

cool...
kat sini...lepas bersalin,mmg hospital akan bg 1 scrap book..
ada tempat cop kaki baby...1st gmbr dia ngan mama...etc...
cahya buat sendiri...
dari liya lahir..cahya kumpul 1st rambut..1st kuku.. baki pusat dia yg kering..tag tangan dia masa kat spital.. etc...
tp tak bukukan lg..hehhee...

Mama_Aqish

baguhnyer wwat sendiri handmade lagi tu...nanti jangan luper publish hasilnyer k

izzahazfar

emm...akak tak sempat la nak wat scrap book..sebab next week nak p kursus dah..huhuh..tp bagus gak idea tu..

la ni..akak teringin nak print out gambar anak dari umur dia sehari sampai setahun...

oh ye..meh email..akak nak bg beberapa contoh gambar cuppies..kot2 la berkenan..

~farahsyeefa~

cahya : bestnye hospital tu :) erm, very good idea la...thanks :)

mama aqish : nati say publish, tapi tak tau bila nak siap...hihi

kak izah : farah tak buat lagi, tunggu free2 nanti...masa syeefa lahir takde blog lagi so tak banyak gambar newborn...rugiiiii.