CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, February 18, 2010

Syeefa's Pre-celebration : Mini Birthday Party :)

Ahad, 14 Februari yang lepas, saya buat masjlis kecil comel untuk anak kecil comel saya yang akan berusia SETAHUN 20 Februari ini :) Ianya sambutan yang sederhana, tapi sangat terkesan dihati saya. Jemputan pun tak ramai, sekadar saudara mara terdekat sahaja.

Ia lebih kepada niat saya untuk mengadakan majlis simple-simple untuk anak sebab majlis sebenar yang lebih 'besar' mungkin lambat lagi. Kesian kat Syeefa, kena tunggu 2 3 bulan lagi.Hehe...padahal ibunya yang memang beria-ia gini :P

Mini party ni saya buat dekat kampung saya di Ipoh memandangkan kebetulan saya balik bercuti sempena CNY. Opah dan Tok Syeefa yang excited nak buat majlis untuk cucunya :)
Meh layan gambar lah ye...
Our sweet family. Bertiga dulu, next year berempat :)


Ini cuppies yang saya order dari Kak Izzah. Nice kan? Nak makan pun sayang, rasa kesian kat ladybird tu...hehe.

Bila cuppies ni saya hias di keliling kek tak-berapa-nak-jadi saya tu, jadi menarik la pulak :) Kiranya, cuppies tu mengelakkan kek tak jadi saya dari menjadi titik tumpuan utama....hahaha. Sebab kelam kabut teragak-agak nak buat ke tak, dah nak tengahari baru decide nak buat dan baru terhegeh nak beli bahan-bahan, maka kek pun macam hidup segan mati tak mau ja..hihi. Kek melekat pada dulang pembakar, nasib topping coklat tu leh cover sikit :) Nampak tak lawa kan, tapi menjilat jari ok :P Puas bila dapat buat sendiri walaupun hasil nan ado je :)


Sebelum tetamu yang lain datang, Ayah saya bacakan doa selamat terlebih dahulu. Opah saya datang paling awal :)



Nampak tak saya bizi atur cupcake tu...hehe. Menu semuanya simple mimple aja.
Laksa penang, encik suami yang buat. Jangan tak caya :) Selain tu ada, bihun goreng, kuih karipap, cucur udang, pulut udang, bubur kacang hijau dan pulut untuk dimakan bersama bubur :) Dalam kekalutan tu, saya terlupa yang 4 paket nugget dan fries tak digoreng! Tapi kalau ingat pun, rasanya tak sempat dah nak goreng...tetamu dah datang...hihi.


Sementara tu, papa layan Syeefa main belon :) Kan hari tu saya buat entri kesiankan Syeefa tak dapat belon, so saya beli belon banyak-banyak dan paksa papa tiup..heheh.

Birthday girl :) Lilin 'happy birthday' tu dari bonda Raziq juga :) Sangat berguna untuk mencantikkan kek....hehe. Tak de tiup-tiup lilin sebab opah saya tak bagi, tak baik katanya. Setakat bergambar boleh la :)

Ibu nak jugak interprame kat majlis anak :)

Tengok, Syeefa dah rosakkan kan ladybird tu...habis krim dia tepis. Kelakar pun ada.



Antara tetamu yang datang. Meriah juga :)

Bersama Tok dan Opah :)


Opah Syeefa suapkan kek, then panggil saya "cepat,cepat..amik gambar ibu tengah suap ni"...hihihi.

Syeefa bersama kek coklat dan cuppies nya :) I like !

Keletihan dah. Tetamu ramai kat luar, besday girl lena sudaa...:)

Ha...ni gambar esoknya. Tak puas bergambar semalam :) Saja saya pakaikan costume tu, tak penah pakai lagi walaupun dah lama beli.


Tak habis lagi dengan belonnya :)

Kek dah tinggal separuh dah. Jadila, asal masuk dalam gambar :)

Tah angin apa, sudi pulak pakai hood tu. Kalau tak, jenuh guling-guling tak nak pakai dikepala.

Dengan Mak Ngahnya. Syeefa nanti jadi tahfiz macam Mak Ngah tau :)

Syeefa dengan Mak Ngah, Mak Cik dan Pak Su :)

Ibu nak jugak. Harussssss! :)
Lagi Opah dan Tok :) Yang ni wajibbbb! (hehe)












Sesi bukak hadiah. Thanks semua untuk hadiah-hadiah dan wang untuk Syeefa. Bukan itu yang saya harapkan, tapi kesudian anda yang hadir meraikan SETAHUNnya Syeefa adalah lebih membahagiakan dan menerujakan saya :)

SEKIAN.

9 comments:

~aSHa~ said...

erk sy tak tahu nape ni...takde plak keluar akan dipublish bila di approve...uhuhuhu...rasanye u kena betulkan setting mana patut kot....

ok ni ayat tadi...ingat2 lupa dah..ehehhee

besar rumah, cantik..

besar jugak majlis tu, meriah....asha ni ntah bila nak buat majlis tuk anak2..besday dah lepas..ingat nak buat bulan 2 ni la....tapi ada je agenda tiap2 minggu...

~farahsyeefa~ said...

test2....

izzahazfar said...

farah...mana komen akak?...huhuhu

~farahsyeefa~ said...

asha : tak tau la nape tak leh nmpak komen ni :(

ni pun saje2 buat kecik2 ke, nak bergambar yg betulnye..hihihi.

kak izzah : tak nampak komen kak izzah pun :( problem ape ni...mencik!

ezan said...

bestnya birthday party syeefa.. meriah2..... xsabar nk tunggu turn sarah pulak.. hehehe..

Mama_Aqish said...

sedapnyer kek...happy birthday...nak tikit...jom join contest di blog saya..

izzahazfar said...

farah..akak amik gambar...dah byk kali komen..asyik takde..tensen nyer

~farahsyeefa~ said...

ezan : biase2 je ezan :) nanti turn sarah plak :)

mama aqish : tg, insyaAllh akan join :)


kak izzah : sila, sila...:)

mamaaerish : said...

wahhh.. auntie lmbt wish la... hepi belated besday sheefa... :)

balik ipoh lagi leh la kiter jumper yer... :)

Thursday, February 18, 2010

Syeefa's Pre-celebration : Mini Birthday Party :)

Ahad, 14 Februari yang lepas, saya buat masjlis kecil comel untuk anak kecil comel saya yang akan berusia SETAHUN 20 Februari ini :) Ianya sambutan yang sederhana, tapi sangat terkesan dihati saya. Jemputan pun tak ramai, sekadar saudara mara terdekat sahaja.

Ia lebih kepada niat saya untuk mengadakan majlis simple-simple untuk anak sebab majlis sebenar yang lebih 'besar' mungkin lambat lagi. Kesian kat Syeefa, kena tunggu 2 3 bulan lagi.Hehe...padahal ibunya yang memang beria-ia gini :P

Mini party ni saya buat dekat kampung saya di Ipoh memandangkan kebetulan saya balik bercuti sempena CNY. Opah dan Tok Syeefa yang excited nak buat majlis untuk cucunya :)
Meh layan gambar lah ye...
Our sweet family. Bertiga dulu, next year berempat :)


Ini cuppies yang saya order dari Kak Izzah. Nice kan? Nak makan pun sayang, rasa kesian kat ladybird tu...hehe.

Bila cuppies ni saya hias di keliling kek tak-berapa-nak-jadi saya tu, jadi menarik la pulak :) Kiranya, cuppies tu mengelakkan kek tak jadi saya dari menjadi titik tumpuan utama....hahaha. Sebab kelam kabut teragak-agak nak buat ke tak, dah nak tengahari baru decide nak buat dan baru terhegeh nak beli bahan-bahan, maka kek pun macam hidup segan mati tak mau ja..hihi. Kek melekat pada dulang pembakar, nasib topping coklat tu leh cover sikit :) Nampak tak lawa kan, tapi menjilat jari ok :P Puas bila dapat buat sendiri walaupun hasil nan ado je :)


Sebelum tetamu yang lain datang, Ayah saya bacakan doa selamat terlebih dahulu. Opah saya datang paling awal :)



Nampak tak saya bizi atur cupcake tu...hehe. Menu semuanya simple mimple aja.
Laksa penang, encik suami yang buat. Jangan tak caya :) Selain tu ada, bihun goreng, kuih karipap, cucur udang, pulut udang, bubur kacang hijau dan pulut untuk dimakan bersama bubur :) Dalam kekalutan tu, saya terlupa yang 4 paket nugget dan fries tak digoreng! Tapi kalau ingat pun, rasanya tak sempat dah nak goreng...tetamu dah datang...hihi.


Sementara tu, papa layan Syeefa main belon :) Kan hari tu saya buat entri kesiankan Syeefa tak dapat belon, so saya beli belon banyak-banyak dan paksa papa tiup..heheh.

Birthday girl :) Lilin 'happy birthday' tu dari bonda Raziq juga :) Sangat berguna untuk mencantikkan kek....hehe. Tak de tiup-tiup lilin sebab opah saya tak bagi, tak baik katanya. Setakat bergambar boleh la :)

Ibu nak jugak interprame kat majlis anak :)

Tengok, Syeefa dah rosakkan kan ladybird tu...habis krim dia tepis. Kelakar pun ada.



Antara tetamu yang datang. Meriah juga :)

Bersama Tok dan Opah :)


Opah Syeefa suapkan kek, then panggil saya "cepat,cepat..amik gambar ibu tengah suap ni"...hihihi.

Syeefa bersama kek coklat dan cuppies nya :) I like !

Keletihan dah. Tetamu ramai kat luar, besday girl lena sudaa...:)

Ha...ni gambar esoknya. Tak puas bergambar semalam :) Saja saya pakaikan costume tu, tak penah pakai lagi walaupun dah lama beli.


Tak habis lagi dengan belonnya :)

Kek dah tinggal separuh dah. Jadila, asal masuk dalam gambar :)

Tah angin apa, sudi pulak pakai hood tu. Kalau tak, jenuh guling-guling tak nak pakai dikepala.

Dengan Mak Ngahnya. Syeefa nanti jadi tahfiz macam Mak Ngah tau :)

Syeefa dengan Mak Ngah, Mak Cik dan Pak Su :)

Ibu nak jugak. Harussssss! :)
Lagi Opah dan Tok :) Yang ni wajibbbb! (hehe)












Sesi bukak hadiah. Thanks semua untuk hadiah-hadiah dan wang untuk Syeefa. Bukan itu yang saya harapkan, tapi kesudian anda yang hadir meraikan SETAHUNnya Syeefa adalah lebih membahagiakan dan menerujakan saya :)

SEKIAN.

9 comments:

~aSHa~

erk sy tak tahu nape ni...takde plak keluar akan dipublish bila di approve...uhuhuhu...rasanye u kena betulkan setting mana patut kot....

ok ni ayat tadi...ingat2 lupa dah..ehehhee

besar rumah, cantik..

besar jugak majlis tu, meriah....asha ni ntah bila nak buat majlis tuk anak2..besday dah lepas..ingat nak buat bulan 2 ni la....tapi ada je agenda tiap2 minggu...

~farahsyeefa~

test2....

izzahazfar

farah...mana komen akak?...huhuhu

~farahsyeefa~

asha : tak tau la nape tak leh nmpak komen ni :(

ni pun saje2 buat kecik2 ke, nak bergambar yg betulnye..hihihi.

kak izzah : tak nampak komen kak izzah pun :( problem ape ni...mencik!

ezan

bestnya birthday party syeefa.. meriah2..... xsabar nk tunggu turn sarah pulak.. hehehe..

Mama_Aqish

sedapnyer kek...happy birthday...nak tikit...jom join contest di blog saya..

izzahazfar

farah..akak amik gambar...dah byk kali komen..asyik takde..tensen nyer

~farahsyeefa~

ezan : biase2 je ezan :) nanti turn sarah plak :)

mama aqish : tg, insyaAllh akan join :)


kak izzah : sila, sila...:)

mamaaerish :

wahhh.. auntie lmbt wish la... hepi belated besday sheefa... :)

balik ipoh lagi leh la kiter jumper yer... :)