CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 21, 2009

JOM MEMASAK BERSAMA......CONTEST


Gigihnya menyertai contest-contest kan kalian? Tujuan utamanya untuk mengeratkan silaturrahim sesama blogger. Tak menang pun tak apa (eden pasrah, huhu). Hari ni tringin nak join contest di blog Mujahid-huda-Amirul. Manalah tau, barangan Tupperware singgah di depan rumah saya. Hihiks.

Untuk contest ini, saya perlu buat entri masakan yang paling simple dan upload gambar masakan tersebut. Jadi saya pilih resipi AISKRIM GORENG yang simple dan sedap ini. Sebenarnya saya pernah 'menampilkan' resipi ini di sini, tapi untuk penyertaan contest ini saya pamerkan sekali lagi. (manala tau kalau ada yang ingin mencuba resipi sedap lagi berkhasiat ini :P). Resipinye amat senang (saya ambil dari resipi.net), tak perlu menumis bagai, cuma sediakan bahan-bahan mengikut resipi dibawah :

Bahan-Bahan:
1 bungkus roti
1 tupperwear Ais krim (tak kisah rasa apa)
4 biji telur (Dipukul)
Air kosong
Serbuk roti
Sedikit minyak untuk mengoreng

Cara membuat:

1.Mula2 basahkan roti sedikit dan masukkan ais krim ke dlm roti yang dibasahkan tadi.
2.Tutup roti sehingga menjadi bulat - tutup dengan menggunakan air tadi
3.Golek dengan telur yang sudah di pukul
4.Golek lagi dengan serbuk roti
5.Goreng dengan minyak panas sehingga garing ya.



Senang dan mudah kan? Pejam mata pon boleh buat..hihi. Sesuai dimakan time tengahari rembang, dan petang yang damai. Selamat Mencuba!

6 comments:

ummuabdullahsyaakir said...

Gigihnya mengcontestkn dri...eem apapun good luck ye farah

Selmt Mnymbut Bulan Ramadhan utk Farah sefamily.

I - s Y a said...

uuuh bes nye. leh wat buka pose ni. sdap nmpak

lili11 said...

Waaah sedapnya dan memang senang dibuat. Hope u win the tupperware.
Eh jom lah lak join Lets Play a Game and Win a Prize, too. Jom eh!

~FARAH~ said...

ummuabdullahsyakir :timaseh, salam ramadhan untukmu jua...

I-sya : selamat mencuba ya...:)

lili11 : Timaseh, saya dah join :)

kedaigambarkami said...

salam..serbuk roti tu ade jual ke heheh..nak gak try..

btw sy dah betulkan maklumat syarat2 dlm contest Anakku Merdeka..nanti g tgk ye..

♥cutebabygirl♥ said...

cedapnyaaa
terliurrr

Friday, August 21, 2009

JOM MEMASAK BERSAMA......CONTEST


Gigihnya menyertai contest-contest kan kalian? Tujuan utamanya untuk mengeratkan silaturrahim sesama blogger. Tak menang pun tak apa (eden pasrah, huhu). Hari ni tringin nak join contest di blog Mujahid-huda-Amirul. Manalah tau, barangan Tupperware singgah di depan rumah saya. Hihiks.

Untuk contest ini, saya perlu buat entri masakan yang paling simple dan upload gambar masakan tersebut. Jadi saya pilih resipi AISKRIM GORENG yang simple dan sedap ini. Sebenarnya saya pernah 'menampilkan' resipi ini di sini, tapi untuk penyertaan contest ini saya pamerkan sekali lagi. (manala tau kalau ada yang ingin mencuba resipi sedap lagi berkhasiat ini :P). Resipinye amat senang (saya ambil dari resipi.net), tak perlu menumis bagai, cuma sediakan bahan-bahan mengikut resipi dibawah :

Bahan-Bahan:
1 bungkus roti
1 tupperwear Ais krim (tak kisah rasa apa)
4 biji telur (Dipukul)
Air kosong
Serbuk roti
Sedikit minyak untuk mengoreng

Cara membuat:

1.Mula2 basahkan roti sedikit dan masukkan ais krim ke dlm roti yang dibasahkan tadi.
2.Tutup roti sehingga menjadi bulat - tutup dengan menggunakan air tadi
3.Golek dengan telur yang sudah di pukul
4.Golek lagi dengan serbuk roti
5.Goreng dengan minyak panas sehingga garing ya.



Senang dan mudah kan? Pejam mata pon boleh buat..hihi. Sesuai dimakan time tengahari rembang, dan petang yang damai. Selamat Mencuba!

6 comments:

ummuabdullahsyaakir

Gigihnya mengcontestkn dri...eem apapun good luck ye farah

Selmt Mnymbut Bulan Ramadhan utk Farah sefamily.

I - s Y a

uuuh bes nye. leh wat buka pose ni. sdap nmpak

lili11

Waaah sedapnya dan memang senang dibuat. Hope u win the tupperware.
Eh jom lah lak join Lets Play a Game and Win a Prize, too. Jom eh!

~FARAH~

ummuabdullahsyakir :timaseh, salam ramadhan untukmu jua...

I-sya : selamat mencuba ya...:)

lili11 : Timaseh, saya dah join :)

kedaigambarkami

salam..serbuk roti tu ade jual ke heheh..nak gak try..

btw sy dah betulkan maklumat syarat2 dlm contest Anakku Merdeka..nanti g tgk ye..

♥cutebabygirl♥

cedapnyaaa
terliurrr