CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 20, 2009

GIVEAWAY - Galeri Pengantin


Assalamualaikum...
Semenjak dua menjak ni, saya rasa saya telah mengalami sindrom masuk-contest-macam-macam. Bila saya lalu lalang di blog-blog saya terjumpa contest yang menarik ini di Galeri Pengantin. Semua blogger boleh menyertai contest ini di mana anda perlu menceritakan "Tempat Idaman Anda Melangsungkan Perkahwinan" di entri blog anda. Yang sudah berkahwin pun boleh join tau dan ceritakan tentang perkahwinan impian anda yang tidak kesampaian.(manala tau kot boleh jadi perkahwinan impian orang lain, hihi) .Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 Ogos 2009. Untuk info lebih lanjut sila ke Galeri Pengantin ya!
Jika masa boleh di ulang semula .........
Saya sukakan perkahwinan di tempat yang ada air seperti pantai, tasik, dan air terjun (lombong tak masuk senarai ye). Apa yang saya termimpi-mimpi sampai sekarang ialah alangkah indahnya bila majlis saya diadakan di dalam taman di mana ada kolam air terjun yang indah (bukan air terjun betul tu,yang buatan manusia punya, ada ikan-ikan yang cantik) dan di atas rumput hijau nan meluas! Terdapat pohon-pohon redup, bunga-bunga yang berwarna warni, udara yang nyaman sekali. Pelamin akan ditempatkan di hadapan air terjun. Jadi saya boleh dengar bunyi air terjun yang tenang. Bunga-bunga segar akan menghiasi majlis saya. Anak-anak kecil, 3 lelaki dan 3 perempuan akan jadi flower kids. Yang lelaki akan bertuxedo dan bow di leher, dan yang perempuan pula pakai cekak berbunga-bunga (tak tau panggil apa) dan mengiringi pasangan pengantin Pengantin pula, pakai sedondon warna off white yang direka khas oleh Radzuan Radzwill dan di mekap oleh mekap artis Siti Nurhaliza :P Pengapit saya jua harus sedondon warna krim. Saya mahu di arak menaiki kereta kuda ala-ala Cinderella tu, pastu, bila turun saya akan berjalan di atas white carpet gitu. Tetamu akan dihiburkan dengan persembahan Siti Nurhaliza (dan Dato' K) hehe. Saya mahu Siti nyanyi lagu Dealova. Makanan untuk pengantin dan tetamu disediakan oleh Chef Wan. (wah, kelas gitu. Hihi). Pastinya saya ingin semua yang hadir berkongsi kegembiraan dan puas hati berada di majlis saya.
Hehe...walaupun mustahil, tapi itulah impian saya. Manalah tau kalau-kalau ada penaja yang sudi merealisasikan impian saya ini untuk bersanding kali ke-2 sempena anniversary saya. Hihihi. (pewasan).

5 comments:

Ameh Wahab said...

Wa...rajin yer masuk contest2 ni..Good Luck!
Nanti rajin2 la follow blog saya... =P
http://ordinary-ameh.blogspot.com
http://ordinaryshoppe.blogspot.com

~FARAH~ said...

timaceh Ameh :)

misz_nierah said...

hai kak. time kaseh add sy dlm list akak. jum follow2. ^_^ nice to meet you..

~FARAH~ said...

nice to meet u to misz_nierah..:)

Zimah's Depart said...

hehe..mcm wedding dlm taman..mcm erra fazira masa kawin ngn yusry kru..hehe..

good luck contest..

Thursday, August 20, 2009

GIVEAWAY - Galeri Pengantin


Assalamualaikum...
Semenjak dua menjak ni, saya rasa saya telah mengalami sindrom masuk-contest-macam-macam. Bila saya lalu lalang di blog-blog saya terjumpa contest yang menarik ini di Galeri Pengantin. Semua blogger boleh menyertai contest ini di mana anda perlu menceritakan "Tempat Idaman Anda Melangsungkan Perkahwinan" di entri blog anda. Yang sudah berkahwin pun boleh join tau dan ceritakan tentang perkahwinan impian anda yang tidak kesampaian.(manala tau kot boleh jadi perkahwinan impian orang lain, hihi) .Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 Ogos 2009. Untuk info lebih lanjut sila ke Galeri Pengantin ya!
Jika masa boleh di ulang semula .........
Saya sukakan perkahwinan di tempat yang ada air seperti pantai, tasik, dan air terjun (lombong tak masuk senarai ye). Apa yang saya termimpi-mimpi sampai sekarang ialah alangkah indahnya bila majlis saya diadakan di dalam taman di mana ada kolam air terjun yang indah (bukan air terjun betul tu,yang buatan manusia punya, ada ikan-ikan yang cantik) dan di atas rumput hijau nan meluas! Terdapat pohon-pohon redup, bunga-bunga yang berwarna warni, udara yang nyaman sekali. Pelamin akan ditempatkan di hadapan air terjun. Jadi saya boleh dengar bunyi air terjun yang tenang. Bunga-bunga segar akan menghiasi majlis saya. Anak-anak kecil, 3 lelaki dan 3 perempuan akan jadi flower kids. Yang lelaki akan bertuxedo dan bow di leher, dan yang perempuan pula pakai cekak berbunga-bunga (tak tau panggil apa) dan mengiringi pasangan pengantin Pengantin pula, pakai sedondon warna off white yang direka khas oleh Radzuan Radzwill dan di mekap oleh mekap artis Siti Nurhaliza :P Pengapit saya jua harus sedondon warna krim. Saya mahu di arak menaiki kereta kuda ala-ala Cinderella tu, pastu, bila turun saya akan berjalan di atas white carpet gitu. Tetamu akan dihiburkan dengan persembahan Siti Nurhaliza (dan Dato' K) hehe. Saya mahu Siti nyanyi lagu Dealova. Makanan untuk pengantin dan tetamu disediakan oleh Chef Wan. (wah, kelas gitu. Hihi). Pastinya saya ingin semua yang hadir berkongsi kegembiraan dan puas hati berada di majlis saya.
Hehe...walaupun mustahil, tapi itulah impian saya. Manalah tau kalau-kalau ada penaja yang sudi merealisasikan impian saya ini untuk bersanding kali ke-2 sempena anniversary saya. Hihihi. (pewasan).

5 comments:

Ameh Wahab

Wa...rajin yer masuk contest2 ni..Good Luck!
Nanti rajin2 la follow blog saya... =P
http://ordinary-ameh.blogspot.com
http://ordinaryshoppe.blogspot.com

~FARAH~

timaceh Ameh :)

misz_nierah

hai kak. time kaseh add sy dlm list akak. jum follow2. ^_^ nice to meet you..

~FARAH~

nice to meet u to misz_nierah..:)

Zimah's Depart

hehe..mcm wedding dlm taman..mcm erra fazira masa kawin ngn yusry kru..hehe..

good luck contest..