CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 14, 2009

SYEEFA BALIK IPOH, YEHAA!

Assalamualaikum semua.
Selamat berpuasa :) Tak sampai seminggu lagi nak raya (yeaa!!). Tapi, saya baru nak update cerita yang dah lama saya peram. Hari ni baru ada kesempatan mengupload gambar-gambar buat tatapan umum, hehe.
Saya balik Ipoh pada cuti merdeka yang lepas. Lama dah kan? Kalian kira sendiri berapa punya lama saya simpan entri ni. Huhu. Dah 3 bulan saya tak balik Ipoh kawan-kawan (haiipp, jangan kata saya anak derhaka ya). Bukan saya tak nak balik, hati meronta-ronta nak balik, tapi ada saja aral yang melintangnya. Adik-adik di rumah dijangkiti deman pelentong, risau saya nak bawa Syeefa saya. Bila dah ok, ibu dan ayah pula ada macam-macam hal dan tiada di rumah. Jadi sia-sia saja balik kalau mereka tiada di rumah kan?. (Haiih, gigih saya mengulas panjang supaya saya dapat membuktikan yang saya bukan anak durhaka, kehkeh).
Mari ikuti kronologi balik ipoh saya ya (hihihi).
Bertolak keluar dari rumah. (Belum sempat keluar kawasan taman saya dah keluarkan kamera, hihi)
Ibu dan Syeefa adalah watak utama dalam entri ini, hikhiks.
(Note : kalau ada yang berkenan dengan tudung yang saya pakai, boleh order dengan saya ya. Semua warna ada :D)


Syeefa suka tengok kenderaan lalu lalang. Mahu dicapai-capainya imej kereta itu :)


Apa tu? Nampak burung-burung terbang kot :)


Mari, kita ajak papa interprame sama ya. Ibu nyibuks selit-selit. (yalah, watak kedua utama katakan, hihi)

Oppss, tersnap pipi syifa penuh skrin pula :D

Dalam perjalanan hujan lebat. (papa hati-hati ya, kereta ni tak habis hutang lagi, hehe).

Sampai di Ipoh, Ayah sedang berkebun. Sempat memberi pose istimewa (bertuahlah kalau orang lelaki mahu bergambar :P).

Opah dan Tok Syeefa melepas rindu 3 bulan tak jumpa. Last balik hari tu Syeefa belum pun merangkak lagi, sekarang dah pandai golek-golek (jatuh katil) dah pun :).

Makngah, Maklang dan Pak Su Syeefa 'membuli' Syeefa semasa ketiadaan Ibu dan Papa. (rusak...rusakkkk, heheh).

Syeefa mamam. Ibu Sedang bershopping bersama papa ketika ini. Ramai pengasuh dirumah, tinggalkan saja. Hihihi.


Tengok apa yang mereka lakukan! Mereka memanipulasikan Syeefa saya. (comel juga ya, boleh la tempek di blog, kuikui).

Hidangan berbuka puasa malam kedua. Menu : Nasi Tomato, Ayam Masak Merah, Daging Masak Dinding, Jelatah, Acar Buah, Bubur Keledek, Mutabak pasar ramadhan. ( kalau ada yang tertanya-tanya, yang pink-pink tu bunga kantan, ibu taburkan untuk hiasan semata, hihihi)

Ini hidangan pencuci molot pula. Menu : Air kelapa, Air dragon fruit, Buah dragon fruit, Dadih dan Pisang.

Papa dan anaknya ambil angin di laman rumah :)

Saya suka gambar ni, lalu saya tempekkan di sini :) Laman rumah Ibu penuh pokok-pokok bunga. Dah hobinya berkebun, haruslah penuh tak cukup tanah ditanamnya macam-macam tumbuhan. :)

Opah Syeefa a.k.a Ibu saya yang tersayang bersama cucu sulungnya :P

Ketika ini dalam perjalanan pulang ke Penang. 3 hari 2 malam saja sempat berada di Ipoh.

Lagi gambar kami.
(Note : kalau ada yang berkenan dengan tudung yang saya pakai, boleh order dengan saya ya. Semua warna ada :D)

Babai Ipoh, nanti kami pulang di hari raya ya!


Sekian dari Syeefa. Muahhhh :)

2 comments:

Intan said...

Wahhh seronok nya org yg ada kampung nie...hu hu...sungguh jeles! Den dua2 family ado kat bandor nie ha...uwaaaa.

Seronoknye syeefa dpt jumpa semua ye. Sampai kena buli lagi tu...he he. Mmg cute "hasil bulian" itew :)

~FARAH~ said...

Intan : kampung dekat la best intan, tak yah pikir nak balik kampung sapa...hihi.

Monday, September 14, 2009

SYEEFA BALIK IPOH, YEHAA!

Assalamualaikum semua.
Selamat berpuasa :) Tak sampai seminggu lagi nak raya (yeaa!!). Tapi, saya baru nak update cerita yang dah lama saya peram. Hari ni baru ada kesempatan mengupload gambar-gambar buat tatapan umum, hehe.
Saya balik Ipoh pada cuti merdeka yang lepas. Lama dah kan? Kalian kira sendiri berapa punya lama saya simpan entri ni. Huhu. Dah 3 bulan saya tak balik Ipoh kawan-kawan (haiipp, jangan kata saya anak derhaka ya). Bukan saya tak nak balik, hati meronta-ronta nak balik, tapi ada saja aral yang melintangnya. Adik-adik di rumah dijangkiti deman pelentong, risau saya nak bawa Syeefa saya. Bila dah ok, ibu dan ayah pula ada macam-macam hal dan tiada di rumah. Jadi sia-sia saja balik kalau mereka tiada di rumah kan?. (Haiih, gigih saya mengulas panjang supaya saya dapat membuktikan yang saya bukan anak durhaka, kehkeh).
Mari ikuti kronologi balik ipoh saya ya (hihihi).
Bertolak keluar dari rumah. (Belum sempat keluar kawasan taman saya dah keluarkan kamera, hihi)
Ibu dan Syeefa adalah watak utama dalam entri ini, hikhiks.
(Note : kalau ada yang berkenan dengan tudung yang saya pakai, boleh order dengan saya ya. Semua warna ada :D)


Syeefa suka tengok kenderaan lalu lalang. Mahu dicapai-capainya imej kereta itu :)


Apa tu? Nampak burung-burung terbang kot :)


Mari, kita ajak papa interprame sama ya. Ibu nyibuks selit-selit. (yalah, watak kedua utama katakan, hihi)

Oppss, tersnap pipi syifa penuh skrin pula :D

Dalam perjalanan hujan lebat. (papa hati-hati ya, kereta ni tak habis hutang lagi, hehe).

Sampai di Ipoh, Ayah sedang berkebun. Sempat memberi pose istimewa (bertuahlah kalau orang lelaki mahu bergambar :P).

Opah dan Tok Syeefa melepas rindu 3 bulan tak jumpa. Last balik hari tu Syeefa belum pun merangkak lagi, sekarang dah pandai golek-golek (jatuh katil) dah pun :).

Makngah, Maklang dan Pak Su Syeefa 'membuli' Syeefa semasa ketiadaan Ibu dan Papa. (rusak...rusakkkk, heheh).

Syeefa mamam. Ibu Sedang bershopping bersama papa ketika ini. Ramai pengasuh dirumah, tinggalkan saja. Hihihi.


Tengok apa yang mereka lakukan! Mereka memanipulasikan Syeefa saya. (comel juga ya, boleh la tempek di blog, kuikui).

Hidangan berbuka puasa malam kedua. Menu : Nasi Tomato, Ayam Masak Merah, Daging Masak Dinding, Jelatah, Acar Buah, Bubur Keledek, Mutabak pasar ramadhan. ( kalau ada yang tertanya-tanya, yang pink-pink tu bunga kantan, ibu taburkan untuk hiasan semata, hihihi)

Ini hidangan pencuci molot pula. Menu : Air kelapa, Air dragon fruit, Buah dragon fruit, Dadih dan Pisang.

Papa dan anaknya ambil angin di laman rumah :)

Saya suka gambar ni, lalu saya tempekkan di sini :) Laman rumah Ibu penuh pokok-pokok bunga. Dah hobinya berkebun, haruslah penuh tak cukup tanah ditanamnya macam-macam tumbuhan. :)

Opah Syeefa a.k.a Ibu saya yang tersayang bersama cucu sulungnya :P

Ketika ini dalam perjalanan pulang ke Penang. 3 hari 2 malam saja sempat berada di Ipoh.

Lagi gambar kami.
(Note : kalau ada yang berkenan dengan tudung yang saya pakai, boleh order dengan saya ya. Semua warna ada :D)

Babai Ipoh, nanti kami pulang di hari raya ya!


Sekian dari Syeefa. Muahhhh :)

2 comments:

Intan

Wahhh seronok nya org yg ada kampung nie...hu hu...sungguh jeles! Den dua2 family ado kat bandor nie ha...uwaaaa.

Seronoknye syeefa dpt jumpa semua ye. Sampai kena buli lagi tu...he he. Mmg cute "hasil bulian" itew :)

~FARAH~

Intan : kampung dekat la best intan, tak yah pikir nak balik kampung sapa...hihi.