CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, May 6, 2010

Pengalaman bersama MEE MAGGIE :)

- mi maggie ini ditaja oleh google :)



Pagi tadi hot chat kat HOTFM mengenai pengalaman dengan maggie :)

Teringat masa kat hostel dulu-dulu, kalau bangun lambat hari minggu atau menu tak syok kat dewan makan, megi ni lah pengalas perut. Pastu pas makan kenyang, malas nk basuh bekas, letak bawah katil dulu biar bersawang baru la nak pegi basuh...hehe.


Yang tu kisah kami-kami yang wanita solehah ni, yang puak lelakinya lagi hebat. Diorang leh masak megi banyak-banyak dalam baldi. Tak terjangkau dek pikiran saya. Pastu boleh plak hanger tu di buatnya pengganti sudu. Apakah?? Terlampau kreatif dan inovatif mereka ni...hehe. Sah tak leh buat laki...wakaka. *Tah2 laki haku pon 2x5..hikhik*


Tadi dengar caller cerita pengalaman dia makan maggie. Tau mereka makan dalam apa dulu-dulu masa study? Saya ketawa sampai kuar airmata dalam kereta tadi. Mereka makan dalam SONGKOK masing-masing!! Bukan megi goreng ye kawan-kawan, megi berkuah tomyam, kari bagai tu. Yang pastinya ada extra perisa la bila makan...hehe. Yang bestnya, ada kawan-kawan dia bawak spare 2 3 songkok sebab nk makan megi punya pasal. Mengapa tak dibawak pinggan mangkuk ajo bang oiii?


Saya dulu pernah makan 3 bungkus megi sekaligus dan sejurus selepas itu, muntah keluar balik 3 bungkus tu..ekekek. Masa mengandungkan Syeefa dulu, berkali-kali jugak la saya makan megi sebab tekak tak berapa lalu nak makan nasik.


You all ade pengalaman dengan mee megi cepat dimasak sedap dimakan tak? Boleh la share :)

Tetiba rasa cam nak makan megi lak balik karang. Orang mengandung ni bukan boleh disebut-sebut pasal makanan. Megi pon teringin!




3 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

hot topik kat HOT FM kan...kelako denagr pengalaman orang lain kan...terbahak2 kita ketawa

izzahazfar said...

hehehhe...

akak makan maggi...nasi tak lalu...akmal pun sibuk2 nak makan...

tak bg nangis...pejam mata je la walau tau tak elok...

~farahsyeefa~ said...

mama aqish : tu la, tringat zaman dulu kala..hihi.

kak izzah : frh dulu mgandung syifa mkn megi, skrg tak mkn lagi...akan dtg kot..hihi.

Thursday, May 6, 2010

Pengalaman bersama MEE MAGGIE :)

- mi maggie ini ditaja oleh google :)



Pagi tadi hot chat kat HOTFM mengenai pengalaman dengan maggie :)

Teringat masa kat hostel dulu-dulu, kalau bangun lambat hari minggu atau menu tak syok kat dewan makan, megi ni lah pengalas perut. Pastu pas makan kenyang, malas nk basuh bekas, letak bawah katil dulu biar bersawang baru la nak pegi basuh...hehe.


Yang tu kisah kami-kami yang wanita solehah ni, yang puak lelakinya lagi hebat. Diorang leh masak megi banyak-banyak dalam baldi. Tak terjangkau dek pikiran saya. Pastu boleh plak hanger tu di buatnya pengganti sudu. Apakah?? Terlampau kreatif dan inovatif mereka ni...hehe. Sah tak leh buat laki...wakaka. *Tah2 laki haku pon 2x5..hikhik*


Tadi dengar caller cerita pengalaman dia makan maggie. Tau mereka makan dalam apa dulu-dulu masa study? Saya ketawa sampai kuar airmata dalam kereta tadi. Mereka makan dalam SONGKOK masing-masing!! Bukan megi goreng ye kawan-kawan, megi berkuah tomyam, kari bagai tu. Yang pastinya ada extra perisa la bila makan...hehe. Yang bestnya, ada kawan-kawan dia bawak spare 2 3 songkok sebab nk makan megi punya pasal. Mengapa tak dibawak pinggan mangkuk ajo bang oiii?


Saya dulu pernah makan 3 bungkus megi sekaligus dan sejurus selepas itu, muntah keluar balik 3 bungkus tu..ekekek. Masa mengandungkan Syeefa dulu, berkali-kali jugak la saya makan megi sebab tekak tak berapa lalu nak makan nasik.


You all ade pengalaman dengan mee megi cepat dimasak sedap dimakan tak? Boleh la share :)

Tetiba rasa cam nak makan megi lak balik karang. Orang mengandung ni bukan boleh disebut-sebut pasal makanan. Megi pon teringin!




3 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish

hot topik kat HOT FM kan...kelako denagr pengalaman orang lain kan...terbahak2 kita ketawa

izzahazfar

hehehhe...

akak makan maggi...nasi tak lalu...akmal pun sibuk2 nak makan...

tak bg nangis...pejam mata je la walau tau tak elok...

~farahsyeefa~

mama aqish : tu la, tringat zaman dulu kala..hihi.

kak izzah : frh dulu mgandung syifa mkn megi, skrg tak mkn lagi...akan dtg kot..hihi.