CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, May 26, 2010

15 months of Syeefa :)

Lama sangat tak update perkembangan Syeefa :(

Last update masa setahun hari tu..ni dah setahun 3 bulan.

Kasihan Syeefa, bukan ibu lupa tau sayang, ibu tak berapa larat nak mengadap pc :(

Ok, hari ni saya update :)


1. Gigi Syeefa masih 4 batang itu lah, belum ada tanda-tanda nak tumbuh lagi seketul dua :)

2. Syeefa suka melompat dan berlari. Aktif sangat sekarang.

3. Minum susu 6oz. Kengkadang 8oz.

4. Malam-malam masih breastfeed walaupun takde ape dah nak dihisap. Dah dia suka, sua aje la, nyenyak tidurnya:)

5. Berat 10kg cukup2 tapi diapers remain size M. It's ok, jimat ibu :)

6. Suka makan pedas. Antara sup sayur dan kari, boleh teka kan dia suka mana satu?

7. Boleh bilang satu dua tiga dengan gaya sendiri. uuu..waaa..gaaaaa...hehe.

8. boleh indentifiy body parts dengan baik. Rambut, mata, hidung, mulut, gigi, tangan, kaki, punggung...part telinga dia confius sket...ekeke.

9. After tanggal baju, dia akan masukkan dalam bakul baju kotor terus.

10. Kalao dah poo poo, nanti akan datang kat sesapa dan tunjuk montot dia pastu buat bau busuk siap kipas2 hidung lagi tu. Tau kamu busuk ye anak, ibu ni tiap kali basuh je, hampir pengsan dibuatnye..ekeke.

11. Kalao kat shopping complex suka sangat lari celah-celah pastu suruh ibu cari kat mana dia.

12. Sukakan buku. Tahniah! Ini yang ibu mahukan :)

13. Rajin solat :D Cara dia la kan. Kalau kita bentang sejadah pastu dia terus 'aaa...barr'(Allahuakbar) then terus sujud...hihi. Kalau dengar azan pon begitu. Moga jadi anak yang solehah ye :)

14. Dalam banyak-banyak mainan, yang Syeefa paling suka ialah purse ibu dan barang make-up ibu. Tau function lipstick kat bibir, eye shadow kat mata, blusher kat pipi. Gara-gara bangun kul 6.30 pagi tengok ibu mekap :)

15. Suka bercerita. Walaupun tak paham apa butir bicaranya, angguk je lah :)

16. Pakar dalam sukan memanjat tangga dan kerusi meja.

17. Semakin aktif dalam bidang gigit menggigit dan cakar mencakar. Kalau kami suami isteri terdapat lebam-lebam , calar balar di mana-mana bahagian badan, bukan sebab kami bergaduh ye kawan-kawan. Paham-paham je la siapa punya angkara...hehehe.

18. Pantang tengok sesiapa keluar rumah, merengek nak ikut. Kalau takde sapa keluar, dia tariknya tangan ajak keluar, siap pakai kasut sendiri lagi.



Itu aje lah setakat ini..nanti update lagi kalau ada yang tertinggal.

6 comments:

ezan said...

sukanya dengar update syeefa.. semakin pandai la!

~aSHa~ said...

perkembangan yg sihat...leh buat entry ttg 23 perkara ni.....18 dah hampir 23 tu..ehhe

~farah~ said...

ezan : timaceh auntie...sarah pon pandai dan bijak serta comel :)

asha : hehe...insyaAllah...18 pon mencungap ni :)

Zimah's Depart said...

alahai..comelnya la syeefa baring..
bijak nya dah pandai kira..adam reti sebut satu je..asal nmpk buku..kertas atau dia tau menda tu ada tulis2..mesti dia sebut satu..satu..kelakar je..

~farah~ said...

zimah : pandai adam...:)
sama la..nmpka pen, nak menconteng je keje...ekeke.

Zimah's Depart said...

hah, bab nak conteng ni kena jaga..kang x pepasal ada mural baru kat dinding rumah..

Wednesday, May 26, 2010

15 months of Syeefa :)

Lama sangat tak update perkembangan Syeefa :(

Last update masa setahun hari tu..ni dah setahun 3 bulan.

Kasihan Syeefa, bukan ibu lupa tau sayang, ibu tak berapa larat nak mengadap pc :(

Ok, hari ni saya update :)


1. Gigi Syeefa masih 4 batang itu lah, belum ada tanda-tanda nak tumbuh lagi seketul dua :)

2. Syeefa suka melompat dan berlari. Aktif sangat sekarang.

3. Minum susu 6oz. Kengkadang 8oz.

4. Malam-malam masih breastfeed walaupun takde ape dah nak dihisap. Dah dia suka, sua aje la, nyenyak tidurnya:)

5. Berat 10kg cukup2 tapi diapers remain size M. It's ok, jimat ibu :)

6. Suka makan pedas. Antara sup sayur dan kari, boleh teka kan dia suka mana satu?

7. Boleh bilang satu dua tiga dengan gaya sendiri. uuu..waaa..gaaaaa...hehe.

8. boleh indentifiy body parts dengan baik. Rambut, mata, hidung, mulut, gigi, tangan, kaki, punggung...part telinga dia confius sket...ekeke.

9. After tanggal baju, dia akan masukkan dalam bakul baju kotor terus.

10. Kalao dah poo poo, nanti akan datang kat sesapa dan tunjuk montot dia pastu buat bau busuk siap kipas2 hidung lagi tu. Tau kamu busuk ye anak, ibu ni tiap kali basuh je, hampir pengsan dibuatnye..ekeke.

11. Kalao kat shopping complex suka sangat lari celah-celah pastu suruh ibu cari kat mana dia.

12. Sukakan buku. Tahniah! Ini yang ibu mahukan :)

13. Rajin solat :D Cara dia la kan. Kalau kita bentang sejadah pastu dia terus 'aaa...barr'(Allahuakbar) then terus sujud...hihi. Kalau dengar azan pon begitu. Moga jadi anak yang solehah ye :)

14. Dalam banyak-banyak mainan, yang Syeefa paling suka ialah purse ibu dan barang make-up ibu. Tau function lipstick kat bibir, eye shadow kat mata, blusher kat pipi. Gara-gara bangun kul 6.30 pagi tengok ibu mekap :)

15. Suka bercerita. Walaupun tak paham apa butir bicaranya, angguk je lah :)

16. Pakar dalam sukan memanjat tangga dan kerusi meja.

17. Semakin aktif dalam bidang gigit menggigit dan cakar mencakar. Kalau kami suami isteri terdapat lebam-lebam , calar balar di mana-mana bahagian badan, bukan sebab kami bergaduh ye kawan-kawan. Paham-paham je la siapa punya angkara...hehehe.

18. Pantang tengok sesiapa keluar rumah, merengek nak ikut. Kalau takde sapa keluar, dia tariknya tangan ajak keluar, siap pakai kasut sendiri lagi.



Itu aje lah setakat ini..nanti update lagi kalau ada yang tertinggal.

6 comments:

ezan

sukanya dengar update syeefa.. semakin pandai la!

~aSHa~

perkembangan yg sihat...leh buat entry ttg 23 perkara ni.....18 dah hampir 23 tu..ehhe

~farah~

ezan : timaceh auntie...sarah pon pandai dan bijak serta comel :)

asha : hehe...insyaAllah...18 pon mencungap ni :)

Zimah's Depart

alahai..comelnya la syeefa baring..
bijak nya dah pandai kira..adam reti sebut satu je..asal nmpk buku..kertas atau dia tau menda tu ada tulis2..mesti dia sebut satu..satu..kelakar je..

~farah~

zimah : pandai adam...:)
sama la..nmpka pen, nak menconteng je keje...ekeke.

Zimah's Depart

hah, bab nak conteng ni kena jaga..kang x pepasal ada mural baru kat dinding rumah..