CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, May 14, 2010

Kalau tak gaduh boring jugak, tak berperisa :)

Masa jaman bercinta dulu kan, selalu gaduh dengan pasangan (sekarang sudah suami). Seminggu tu kalau tak bergaduh maknanya saya sedang bermimpi..kihkih. Kadang gaduh besar, kadang gaduh kecil, kadang gaduh mengada-ngada :)

Selalunya saya la yang suka cari pasal, TAPI semuanya sebab dia jugak...hehe. Sebab dulu kami pernah bercinta jarak jauh, bila saya bekerja di Ipoh, si dia pula di Penang. Saya suka berpikiran bukan-bukan terhadap dia. Bila dia tak balas mesej, mula la saya fikir dia ada dengan sapa tah ni? Padahal dia tengah betapa dalam bilik air. Bila kol hp dia, naik waiting, saya syak dia bergayut dengan orang lain, padahal orang bank kol untuk offer kredit card. Heheh. Tahap kejelesan saya agak tinggi...hehe. Nasibla si dia menerima saya seadanya, sebab dia pun 2 x 5 jugak :)

Kami berdua agak egois. Selalunya saya yang beralah bila saya tahu ianya lebih kepada salah saya dan bila tak leh tahan tu terpaksa mengalah la...hihi. Tapi, air yang tenang jangan disangka tiada buaya kawan-kawan. Kalau saya tahu memang dia yang salah, taubat la saya nak mengalah. Biar masing-masing ego sampai seminggu. Tak tahan weh tak contact seminggu :)Last-last cair jugak dia, sampai demam-demam rindu kan saya..hehe. Eh, si dia yang kata saya tak kata :) Yes, saya menang! PUAS!! ekekek....

Tapi sekarang, dah kawen, dah duduk sekali, tidur sebantal, makan pinggan asing-asing la..hehe. Susah lak nak gaduh-gaduh ni. Kalau ade pon, tak sampai 14 minit, ok la pulak. Ye la, kona-kona pon jumpa muka tu la jugak :) Kadang-kadang rasa tak thrill..hihiks.

Hmm, nak cari pasal la malam karang. Lama tak gaduh ni.
Wakaka.



Nikah


Sanding di Ipoh

Sanding di Penang

Saja nak mengimbas saat-saat bahagia kami 2 tahun lepas. Kebetulan 23rd ni our 2nd anniversary :)

Semoga rumahtangga yang dibina berkekalan sampai ke akhir hayat. AMIN.

8 comments:

izzahazfar said...

akak baru gaduh...kui kui....bajet dia tak msg..last2 msg ty nak makan tak...akak yg masih ego jwp tak..hahhaha

entah emosi preggy kot...akak rindu giler ngan dia..tp apesal dia wat cam tak kisah jak..hahahha.

*ibu mengandung mood manja2..bapa pulak kata tak leh..risau anak dlm perut...camne farah?

mamaaerish@eb said...

ipoh kat mana yer?... eb pn org ipoh gak... falim (buntong)... ;p

~farah~ said...

eb : kat sungai rokam, jemput dtg umah k :)

kak izah : kihkih..diorg tu mls layan kita kot...same la dia pon, buat tak tau je prsn ibu mengandung tu camne, nk kena ni! mmg kdg2 kita rindu kan kt suami? pdhl kt umah bkn tak jumpa...hihi

.nina.z. said...

ahaha..
betul...betull..betull....
kalo x gadoh cam boring..

kadang² si dia pon carik pasal gak...
kalo tersilap time,
time PMS ke hape ke,
memangg gadoh betul2 :p

hehehe..

tp pas gadoh tu rase bertambah sayang kan :p

~farah~ said...

kak nina : betul tu! gaduh2 manje je, bkn baling pinggan mangkuk, lesung batu suma tu..hihi.

ezan said...

suka gaduh sebab lepas tu kena pujuk.. rasa cam budak kecik kan.. ehhehe..

fikaryna said...

lawak la farah nih..haha..tapi bagi ryna yg kawen jarak jauh nih..rase sayang kalau masa bersama gado2..huhu..

~farah~ said...

ezan : tu la..hihi.

fika : yang kawen jrk jauh, bila jauh je gdh, dh bersama lupa dh semua...hihi.

Friday, May 14, 2010

Kalau tak gaduh boring jugak, tak berperisa :)

Masa jaman bercinta dulu kan, selalu gaduh dengan pasangan (sekarang sudah suami). Seminggu tu kalau tak bergaduh maknanya saya sedang bermimpi..kihkih. Kadang gaduh besar, kadang gaduh kecil, kadang gaduh mengada-ngada :)

Selalunya saya la yang suka cari pasal, TAPI semuanya sebab dia jugak...hehe. Sebab dulu kami pernah bercinta jarak jauh, bila saya bekerja di Ipoh, si dia pula di Penang. Saya suka berpikiran bukan-bukan terhadap dia. Bila dia tak balas mesej, mula la saya fikir dia ada dengan sapa tah ni? Padahal dia tengah betapa dalam bilik air. Bila kol hp dia, naik waiting, saya syak dia bergayut dengan orang lain, padahal orang bank kol untuk offer kredit card. Heheh. Tahap kejelesan saya agak tinggi...hehe. Nasibla si dia menerima saya seadanya, sebab dia pun 2 x 5 jugak :)

Kami berdua agak egois. Selalunya saya yang beralah bila saya tahu ianya lebih kepada salah saya dan bila tak leh tahan tu terpaksa mengalah la...hihi. Tapi, air yang tenang jangan disangka tiada buaya kawan-kawan. Kalau saya tahu memang dia yang salah, taubat la saya nak mengalah. Biar masing-masing ego sampai seminggu. Tak tahan weh tak contact seminggu :)Last-last cair jugak dia, sampai demam-demam rindu kan saya..hehe. Eh, si dia yang kata saya tak kata :) Yes, saya menang! PUAS!! ekekek....

Tapi sekarang, dah kawen, dah duduk sekali, tidur sebantal, makan pinggan asing-asing la..hehe. Susah lak nak gaduh-gaduh ni. Kalau ade pon, tak sampai 14 minit, ok la pulak. Ye la, kona-kona pon jumpa muka tu la jugak :) Kadang-kadang rasa tak thrill..hihiks.

Hmm, nak cari pasal la malam karang. Lama tak gaduh ni.
Wakaka.



Nikah


Sanding di Ipoh

Sanding di Penang

Saja nak mengimbas saat-saat bahagia kami 2 tahun lepas. Kebetulan 23rd ni our 2nd anniversary :)

Semoga rumahtangga yang dibina berkekalan sampai ke akhir hayat. AMIN.

8 comments:

izzahazfar

akak baru gaduh...kui kui....bajet dia tak msg..last2 msg ty nak makan tak...akak yg masih ego jwp tak..hahhaha

entah emosi preggy kot...akak rindu giler ngan dia..tp apesal dia wat cam tak kisah jak..hahahha.

*ibu mengandung mood manja2..bapa pulak kata tak leh..risau anak dlm perut...camne farah?

mamaaerish@eb

ipoh kat mana yer?... eb pn org ipoh gak... falim (buntong)... ;p

~farah~

eb : kat sungai rokam, jemput dtg umah k :)

kak izah : kihkih..diorg tu mls layan kita kot...same la dia pon, buat tak tau je prsn ibu mengandung tu camne, nk kena ni! mmg kdg2 kita rindu kan kt suami? pdhl kt umah bkn tak jumpa...hihi

.nina.z.

ahaha..
betul...betull..betull....
kalo x gadoh cam boring..

kadang² si dia pon carik pasal gak...
kalo tersilap time,
time PMS ke hape ke,
memangg gadoh betul2 :p

hehehe..

tp pas gadoh tu rase bertambah sayang kan :p

~farah~

kak nina : betul tu! gaduh2 manje je, bkn baling pinggan mangkuk, lesung batu suma tu..hihi.

ezan

suka gaduh sebab lepas tu kena pujuk.. rasa cam budak kecik kan.. ehhehe..

fikaryna

lawak la farah nih..haha..tapi bagi ryna yg kawen jarak jauh nih..rase sayang kalau masa bersama gado2..huhu..

~farah~

ezan : tu la..hihi.

fika : yang kawen jrk jauh, bila jauh je gdh, dh bersama lupa dh semua...hihi.