CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 3, 2010

Trip to Cameron Highlands

Sebelum banyak entri tertangguh, baik saya update sekarang. Sebab lepas ni tiap2 minggu ada wedding, sehari sampai mencecah 6 jemputan. Maybe pas ni blog penuh dengan gambar pengantin dan nasik minyak kenduri..hihihi.

Ok, ok. Ni vacation minggu lepas ke Cameron Diaz, eh eh Cameron Highlands :) Just 2 hari 1 malam aje disana, dan sumpah tak puas! Tak puas meneroka Cameron ye, bukan tak puas yang itu. Eh, itu ape? (ekekeke)


En google di ladang teh :)


Saya sefamili ber-vacation bersama, keluarga mertua dan keluarga sendiri. Tapinya keluarga saya follow lambat sikit sebab wajib attend kenduri :)

Kami stay di Villa Dahlia 3rooms apartment. Memang puas hati. Besar, bersih dan yang penting heater harus berfungsi dengan baik. Sebab sejukkkkkkk plus hujan plak time tu :)


Sampai je, tengok bilik, landing dan ambil gambar :D




Selesa dan luas. Boleh lari-lari, golek-golek tanpa ragu ragu :)



Sebelum keluar, bergambar dahulu :)



Ni kat Agrotek MARDI. Kalau nak masuk dalam-dalam lagi kena bayar. Kami tak masuk pun.


Tema adalah merah sedondon dengan bunga :)




Di strawberi farm. Time ni Syeefa poo poo. Hujan lebat plak tu. Tak concentrate ibu nak pluck strawberi tau.





Syeefa pelik bin hairan. Ape kebenda lah yang ibu sibuk-sibuk nak makan ni. Tak penah tengok pon..hehehe.


Menikmati ice cream strawberi. Yummmyyy!!



Makan lolipop strawberi tapi cam ala-ala jakun sket sebab tak penah mkn...ekeke.


Balik apartment semula. Mandi dalam bathtub dengan bukan muhrim...ekekekekek.


Petangnya family saya sampai. Beli makanan dekat night market yang happening sangat. Tapi mengapakah murtabaknya berinti penuh dengan kubis? Mentang-mentang kat sini banyak kubis, suma makanan bertemakan kubis...adehhh..




Hari berikutnya sebelum check up.


Bergambar sekeluarga depan bilik.



Di depan Villa Dahlia. Kira berbaloi dan puas hati stay disini. Tak jauh dari pekan.


Ke Cactus Valley. Lawa lawaaaa sangat cactus kat sini. Ada besar cam papa, bulat cam ibu...hihihi.



3 generasi. Sangat muda-agak muda-tak berapa muda...kuikui. Ampunnn buuu....:)




Sekadar gambar hiasan :)


Rasa macam nak beli bunga-bungaan tapi balik umah kang tak tau nak campak tang mana...hehe.



Syeefa dapat menunggang. Bila dah stop, siap tunjuk2 kat tempat masuk syiling tu suruh ibu masukkan duit. Taknak turun lak tu. Yang ni kat depan umah kita pon ade nak, tak yah pegi Cameron nak naik kuda ni...hehe. Nak je ibu buat macam Mr.Bean tu, boh duit byk2 leh ibu gi jalan-jalan...ekeke. Tak sampai hati :)


On the way nak balik, singgah dulu di Bharat tea plantation. Cantik sangat permandangan kat sini. Sejuk mata :)





Kalau Syeefa lari-lari dalam ni boleh sesat. Pokok teh tu sama tinggi je dengan dia :P




Bergambar banyak-banyak sebab cantik sangat. Kat penang mana nak cari weh...

Pastu mereka memanjat sampai ke atas-atas sinun. Tak kuasa den. Saya nak duduk bawah membelek-belek di kedai souvenir aje.


Papa bawa anaknya panjat bukit :)


Hati gembira kalau dia pon gembira :)
Dua keluarga berpisah di sini :( Masing-masing nak pulang ke destinasi yang berbeza.


InsyaAllah akan ke sini lagi sebab tak puas. Hujan lebat, agak sukar nak kemana-mana. Saya nak ke Strawberi farm lagi, nak bawak Syeefa ke Butterfly farm, Bee farm, nak ke Rose Valley, Ringlet, dan yang paling kempunan ialah makan steamboat. Uwaa....frust!


Nasib baik dapat makan Strawberi Coklat :)


8 comments:

fikaryna said...

bestnya..mmg x puas kalau pegi sekali..tp kalau dah berkali pegi..boring pulak.hehe..

eskrim strawbery..bestnya..

ezan said...

bestnya g cameron.. ezan yang dah tua ni gak xsampai2.. jealous tau! hehehe...

~farah~ said...

fika : tu la kan...nanti nk pegi skali lagi, hrp tak ujan :)

ezan : nanti bwk sarah n junior taw...:)

Intan said...

Kan kan kan...mmg tak puas :D

Waaa kalo kita g time yg sama, boleh lah syeefa dan arissa berlari-lari di Bharat Plantations tu kan :)

Nak g lagi!!!

~farah~ said...

intan : selang semiggu kita g, kalao tak mesti jumpa arissa comei tu :)

[-suziey-] said...

salam ziarah:) waaa bestnye g cameron highland..dh lama xg sana..last pegi masa kecik..isk lama giler tuh..hehehe..
paling best dpt mkn stoberi.ouh i like...hehe..

pstt..jom join my giveaway..sgt mudah..

azila raffie said...

Best!! last pegi tahun lepas.. huu

huu.. akhirnya ade gak review baru pasal villa dahlia.. penat menggoogle sampai mengong.. heheh!

insyaAllah nk pi CH next month. nk book yg 5 bilik pnya sbb ramai.. huhu!

villa neh ada lift x? ke naik tangga?

whoops, salam kenal ek farah! =]

~farah~ said...

suzie : cameron mmg best kan? tenang je...:)

azila : villa dahlia ada tangga, jgn risau...tmpt nk ber-bbq pon ada..:) tp parking limited sket la...takpe, yg penting luas dan selesa :)

Thursday, June 3, 2010

Trip to Cameron Highlands

Sebelum banyak entri tertangguh, baik saya update sekarang. Sebab lepas ni tiap2 minggu ada wedding, sehari sampai mencecah 6 jemputan. Maybe pas ni blog penuh dengan gambar pengantin dan nasik minyak kenduri..hihihi.

Ok, ok. Ni vacation minggu lepas ke Cameron Diaz, eh eh Cameron Highlands :) Just 2 hari 1 malam aje disana, dan sumpah tak puas! Tak puas meneroka Cameron ye, bukan tak puas yang itu. Eh, itu ape? (ekekeke)


En google di ladang teh :)


Saya sefamili ber-vacation bersama, keluarga mertua dan keluarga sendiri. Tapinya keluarga saya follow lambat sikit sebab wajib attend kenduri :)

Kami stay di Villa Dahlia 3rooms apartment. Memang puas hati. Besar, bersih dan yang penting heater harus berfungsi dengan baik. Sebab sejukkkkkkk plus hujan plak time tu :)


Sampai je, tengok bilik, landing dan ambil gambar :D




Selesa dan luas. Boleh lari-lari, golek-golek tanpa ragu ragu :)



Sebelum keluar, bergambar dahulu :)



Ni kat Agrotek MARDI. Kalau nak masuk dalam-dalam lagi kena bayar. Kami tak masuk pun.


Tema adalah merah sedondon dengan bunga :)




Di strawberi farm. Time ni Syeefa poo poo. Hujan lebat plak tu. Tak concentrate ibu nak pluck strawberi tau.





Syeefa pelik bin hairan. Ape kebenda lah yang ibu sibuk-sibuk nak makan ni. Tak penah tengok pon..hehehe.


Menikmati ice cream strawberi. Yummmyyy!!



Makan lolipop strawberi tapi cam ala-ala jakun sket sebab tak penah mkn...ekeke.


Balik apartment semula. Mandi dalam bathtub dengan bukan muhrim...ekekekekek.


Petangnya family saya sampai. Beli makanan dekat night market yang happening sangat. Tapi mengapakah murtabaknya berinti penuh dengan kubis? Mentang-mentang kat sini banyak kubis, suma makanan bertemakan kubis...adehhh..




Hari berikutnya sebelum check up.


Bergambar sekeluarga depan bilik.



Di depan Villa Dahlia. Kira berbaloi dan puas hati stay disini. Tak jauh dari pekan.


Ke Cactus Valley. Lawa lawaaaa sangat cactus kat sini. Ada besar cam papa, bulat cam ibu...hihihi.



3 generasi. Sangat muda-agak muda-tak berapa muda...kuikui. Ampunnn buuu....:)




Sekadar gambar hiasan :)


Rasa macam nak beli bunga-bungaan tapi balik umah kang tak tau nak campak tang mana...hehe.



Syeefa dapat menunggang. Bila dah stop, siap tunjuk2 kat tempat masuk syiling tu suruh ibu masukkan duit. Taknak turun lak tu. Yang ni kat depan umah kita pon ade nak, tak yah pegi Cameron nak naik kuda ni...hehe. Nak je ibu buat macam Mr.Bean tu, boh duit byk2 leh ibu gi jalan-jalan...ekeke. Tak sampai hati :)


On the way nak balik, singgah dulu di Bharat tea plantation. Cantik sangat permandangan kat sini. Sejuk mata :)





Kalau Syeefa lari-lari dalam ni boleh sesat. Pokok teh tu sama tinggi je dengan dia :P




Bergambar banyak-banyak sebab cantik sangat. Kat penang mana nak cari weh...

Pastu mereka memanjat sampai ke atas-atas sinun. Tak kuasa den. Saya nak duduk bawah membelek-belek di kedai souvenir aje.


Papa bawa anaknya panjat bukit :)


Hati gembira kalau dia pon gembira :)
Dua keluarga berpisah di sini :( Masing-masing nak pulang ke destinasi yang berbeza.


InsyaAllah akan ke sini lagi sebab tak puas. Hujan lebat, agak sukar nak kemana-mana. Saya nak ke Strawberi farm lagi, nak bawak Syeefa ke Butterfly farm, Bee farm, nak ke Rose Valley, Ringlet, dan yang paling kempunan ialah makan steamboat. Uwaa....frust!


Nasib baik dapat makan Strawberi Coklat :)


8 comments:

fikaryna

bestnya..mmg x puas kalau pegi sekali..tp kalau dah berkali pegi..boring pulak.hehe..

eskrim strawbery..bestnya..

ezan

bestnya g cameron.. ezan yang dah tua ni gak xsampai2.. jealous tau! hehehe...

~farah~

fika : tu la kan...nanti nk pegi skali lagi, hrp tak ujan :)

ezan : nanti bwk sarah n junior taw...:)

Intan

Kan kan kan...mmg tak puas :D

Waaa kalo kita g time yg sama, boleh lah syeefa dan arissa berlari-lari di Bharat Plantations tu kan :)

Nak g lagi!!!

~farah~

intan : selang semiggu kita g, kalao tak mesti jumpa arissa comei tu :)

[-suziey-]

salam ziarah:) waaa bestnye g cameron highland..dh lama xg sana..last pegi masa kecik..isk lama giler tuh..hehehe..
paling best dpt mkn stoberi.ouh i like...hehe..

pstt..jom join my giveaway..sgt mudah..

azila raffie

Best!! last pegi tahun lepas.. huu

huu.. akhirnya ade gak review baru pasal villa dahlia.. penat menggoogle sampai mengong.. heheh!

insyaAllah nk pi CH next month. nk book yg 5 bilik pnya sbb ramai.. huhu!

villa neh ada lift x? ke naik tangga?

whoops, salam kenal ek farah! =]

~farah~

suzie : cameron mmg best kan? tenang je...:)

azila : villa dahlia ada tangga, jgn risau...tmpt nk ber-bbq pon ada..:) tp parking limited sket la...takpe, yg penting luas dan selesa :)