CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, March 3, 2010

SATU :)

Dah lama baru nak update, tapi tak larat rasanya nak type. Asal nak update je pening, asal nak update je loya...hihi. Hari ni rasa free dan segar sikit :)

Ekceli masa birthday SETAHUN Syeefa on 20 Feb kami ada celebrate kecil-kecil sket. Tak la buat majlis ke apa, just makan-makan di luar gitu je. Tapinya, mana tah peginya kabel henfon saya, dah tak leh nak upload gambar latest :(


Tapi, takpa lah. Saya update milestone Syeefa di usia SATU! :)


1. Sekarang ni pesyen suka duduk pastu mengengsot ke belakang. Kelakar ok. Kadang-kadang dari ruang tamu sampai ke dapur punya gigih:) Kalau ada pertandingan bayi mengengsot kebelakang paling laju dan jauh, mesti menang! Hehee...

2. If bukak baju dia, then ajak ''jom mandi''..laju je directionnya ke bilik air.

3. Bila buat bunyi ''ssyiihhhhhhh...'' dalam bilik air otomatis dia kencing...hihi.

4. Nampak sesiapa makan, mesti datang mengorat pastu bagitau 'na...nak' :)

5. Jalan dah over confident. Siap berlari lagi macam la orang nak kejar dia...hihi. Tapi ibunya yang tak confident, takut tersembam, tergolek lagi bila tersadung kakinya tu.

6. Boleh minum guna straw dah. Laju je sedut air :)

7. Kalau nampak cat, mesti buat bunyi "iaaww...iiaaww" pastu buat bunyi panggil kucing sekali :)

8. Gigi nak masuk 3. Lambat sket...hihihi.

9. Faham bila kita sebut cat, bird, dog, duck, lembu, fish, shoes, kasut, car, kawan, come here, stand up, sit down, book, colour, clap, eyes, nose, star, jom jalan.

10. Pantang nampak sesiapa pakai lawa-lawa or pakai tudung, mesti datang and mintak di dukung. Ingat orang nak gi jenjalan la tu :)

11. Suka tengok iklan ribena, iklan digi yang ada kucing 3 ekor nari-nari tu, iklan tv3 jom heboh, iklan kanak-kanak atau baby,siri upin-ipin dan semua kartun di chanel 613 astro :)

12. Ada improvement sebut IBU. "aa..vuu.." Adalah tu bunyi sikit-sikit kan...hihi.

13. Boleh pegang pen/pensil/kaler then tulis (conteng) atas kertas/buku :)

14. Daya ingatan yang kuat :) Ada satu hari tu pergi Tesco, bila datang dekat kedai mainan tu dia buat bunyi 'ukk ukk..' then tunjuk-tunjuk2. Rupanya, dia ingat lagi patung lembu yang ada bunyi-bunyi masa pegi 2minggu yang lepasnya. So clever :)

15. Berat 8.3, Tinggi 71cm..

16. Diapers remain M. Kecil je anak Ibu ni :)

17. Alhamdulillah. Masih minum susu Ibu :D



I LOVE YOU!

Nota 1st year : Lately ni asik terganggu dengan berita si kecil Nur Syafia Humaira yang mati disebabkan kekejaman manusia! Asal teringat je mesti tersedu sedan :( Mereka sangat kejam!! Hati bagai disiat-siat bila teringatkan kesakitan yang dia alami :( Hopefully, semua yang terlibat dihukum dengan berat! *emosi sangat*

4 comments:

.nina.z. said...

setuju dgn farah..
cukup bengang dengan KEBODOHAN mak +atoknenek si shafiah tu..
bodosss gilerrr...!

sayang sangat boifren tu sampai anak kena dera pon dibiarkan..!
bodoh giler!!!
xtau nak ckp cmne..!

*emosi*

Zimah's Depart said...

salam..
happy 1st birthday syeefa..nnti giliran adam plak..makin bijak ek..

izzahazfar said...

syeffa pun suka ngan lagu2 tu yek...leh la kawan ngan akmal..mesti comel bila mereka menari berdua nanti...

akmal leh stop main tau bile dgr lagu tu..

*farah...jaga diri...jgn stress..rehat bbyk...teruskan BF syeffa..klu perlukan sokongan...cari je akak..insyaAllah akak ada..

~farahsyeefa~ said...

zimah : tq auntie :)

kak nina : mak from hell kan?? sucks!

kak izzah : ha ah, pantang dgr je, joget2 dia :) tq kak :)

Wednesday, March 3, 2010

SATU :)

Dah lama baru nak update, tapi tak larat rasanya nak type. Asal nak update je pening, asal nak update je loya...hihi. Hari ni rasa free dan segar sikit :)

Ekceli masa birthday SETAHUN Syeefa on 20 Feb kami ada celebrate kecil-kecil sket. Tak la buat majlis ke apa, just makan-makan di luar gitu je. Tapinya, mana tah peginya kabel henfon saya, dah tak leh nak upload gambar latest :(


Tapi, takpa lah. Saya update milestone Syeefa di usia SATU! :)


1. Sekarang ni pesyen suka duduk pastu mengengsot ke belakang. Kelakar ok. Kadang-kadang dari ruang tamu sampai ke dapur punya gigih:) Kalau ada pertandingan bayi mengengsot kebelakang paling laju dan jauh, mesti menang! Hehee...

2. If bukak baju dia, then ajak ''jom mandi''..laju je directionnya ke bilik air.

3. Bila buat bunyi ''ssyiihhhhhhh...'' dalam bilik air otomatis dia kencing...hihi.

4. Nampak sesiapa makan, mesti datang mengorat pastu bagitau 'na...nak' :)

5. Jalan dah over confident. Siap berlari lagi macam la orang nak kejar dia...hihi. Tapi ibunya yang tak confident, takut tersembam, tergolek lagi bila tersadung kakinya tu.

6. Boleh minum guna straw dah. Laju je sedut air :)

7. Kalau nampak cat, mesti buat bunyi "iaaww...iiaaww" pastu buat bunyi panggil kucing sekali :)

8. Gigi nak masuk 3. Lambat sket...hihihi.

9. Faham bila kita sebut cat, bird, dog, duck, lembu, fish, shoes, kasut, car, kawan, come here, stand up, sit down, book, colour, clap, eyes, nose, star, jom jalan.

10. Pantang nampak sesiapa pakai lawa-lawa or pakai tudung, mesti datang and mintak di dukung. Ingat orang nak gi jenjalan la tu :)

11. Suka tengok iklan ribena, iklan digi yang ada kucing 3 ekor nari-nari tu, iklan tv3 jom heboh, iklan kanak-kanak atau baby,siri upin-ipin dan semua kartun di chanel 613 astro :)

12. Ada improvement sebut IBU. "aa..vuu.." Adalah tu bunyi sikit-sikit kan...hihi.

13. Boleh pegang pen/pensil/kaler then tulis (conteng) atas kertas/buku :)

14. Daya ingatan yang kuat :) Ada satu hari tu pergi Tesco, bila datang dekat kedai mainan tu dia buat bunyi 'ukk ukk..' then tunjuk-tunjuk2. Rupanya, dia ingat lagi patung lembu yang ada bunyi-bunyi masa pegi 2minggu yang lepasnya. So clever :)

15. Berat 8.3, Tinggi 71cm..

16. Diapers remain M. Kecil je anak Ibu ni :)

17. Alhamdulillah. Masih minum susu Ibu :D



I LOVE YOU!

Nota 1st year : Lately ni asik terganggu dengan berita si kecil Nur Syafia Humaira yang mati disebabkan kekejaman manusia! Asal teringat je mesti tersedu sedan :( Mereka sangat kejam!! Hati bagai disiat-siat bila teringatkan kesakitan yang dia alami :( Hopefully, semua yang terlibat dihukum dengan berat! *emosi sangat*

4 comments:

.nina.z.

setuju dgn farah..
cukup bengang dengan KEBODOHAN mak +atoknenek si shafiah tu..
bodosss gilerrr...!

sayang sangat boifren tu sampai anak kena dera pon dibiarkan..!
bodoh giler!!!
xtau nak ckp cmne..!

*emosi*

Zimah's Depart

salam..
happy 1st birthday syeefa..nnti giliran adam plak..makin bijak ek..

izzahazfar

syeffa pun suka ngan lagu2 tu yek...leh la kawan ngan akmal..mesti comel bila mereka menari berdua nanti...

akmal leh stop main tau bile dgr lagu tu..

*farah...jaga diri...jgn stress..rehat bbyk...teruskan BF syeffa..klu perlukan sokongan...cari je akak..insyaAllah akak ada..

~farahsyeefa~

zimah : tq auntie :)

kak nina : mak from hell kan?? sucks!

kak izzah : ha ah, pantang dgr je, joget2 dia :) tq kak :)