CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 12, 2010

Cara saya mengatasi morning sickness

1st trimester saya kali ini agak perit. Sepanjang masa akan rasa pening, loya dan mahu muntah. Apa yang pasti, saya perlu makan setiap stengah jam dalam kuantiti yang sikit ye kawan-kawan. Bukan tetiap setengah jam makan nasik ayam, nasik briani bagai...hihi. Sekeping biskut atau setengah biji epal pon dah ok. Kalau tak makan mula la masuk angin dan rasa lapar ya amat mcm puasa doblas jam :)

So, dalam drawer kat ofis saya macam-macam ada. Dah macam nak pegi picnic dah...hihi


2 comments:

izzahazfar said...

pengalaman berharga buat seorang ibu!
hargai dan rasainya...
bersyukur seb itu nikmat..

*akak nak buat support group meeting utk ibu2 yg berminta ttg penyusuan susu ibu di ofz kita...berminat...?jom kita buat group dan syer idea...

~farahsyeefa~ said...

kak izzah : menarik tu, nak join :)

Friday, March 12, 2010

Cara saya mengatasi morning sickness

1st trimester saya kali ini agak perit. Sepanjang masa akan rasa pening, loya dan mahu muntah. Apa yang pasti, saya perlu makan setiap stengah jam dalam kuantiti yang sikit ye kawan-kawan. Bukan tetiap setengah jam makan nasik ayam, nasik briani bagai...hihi. Sekeping biskut atau setengah biji epal pon dah ok. Kalau tak makan mula la masuk angin dan rasa lapar ya amat mcm puasa doblas jam :)

So, dalam drawer kat ofis saya macam-macam ada. Dah macam nak pegi picnic dah...hihi


2 comments:

izzahazfar

pengalaman berharga buat seorang ibu!
hargai dan rasainya...
bersyukur seb itu nikmat..

*akak nak buat support group meeting utk ibu2 yg berminta ttg penyusuan susu ibu di ofz kita...berminat...?jom kita buat group dan syer idea...

~farahsyeefa~

kak izzah : menarik tu, nak join :)