CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 6, 2011

Trauma


Masih trauma.

Some of you dah tau kot sebab dah menceceh kat laman sosial.


Actually, minggu lepas rumah dimasuki pencuri time tiada sesapa kat rumah.

We all attend kenduri tunang kenduri nikah kenduri kawen segala bagai. Balik dah malam dalam jam 9.30 mcm tu.



Masuk je rumah saya nampak sliding window terbuka, tapi dalam hati "terlupa nk tutup time keluar tadi la ni"


Dan saya terus tutup and kunci tingkap tu dan turun kan bidai. Terasa macam ada something wrong somewhere tapi just ignore. Sebab masa tu tak switch on lampu lagi.




Suddenly bila on lampu bilik bawah, i was like "HAAAHHHHHHH!"
Jantung macam lari 100meter berpagar.

Berselerak semua baju-baju. Laci dan pintu almari terbukak.

Terus panggil husband kat ruang tamu. Semua yang ada terkejut.


Report polis. Polis datang siasat this and that.

Laptop, handphone dan cash lesap. Paling sedih cash tu anak-anak punya.

Ibu tak sempat masuk dalam bank lagi. Sorry sayang. Papa ganti nanti okey.




Ok, nampak tingkap tu? Ni pic sebelum kejadian. Gril bahagian bawah kanan dibuka si pencuri. tak tau lah guna apa. Mungkin ada spesifik alat sebab macam senang je bukak pfftttttt.



That penyamun tarbus kemungkinan masuk masa hujan lebat kata polis sebab cap jari basah.

Hmm, tak taulah. Just hopefully dapat lah kesan penjenayah tu tak kira la 3 minnggu ke 3 bulan ke. Asalkan tak berulang lagi.




Malam kejadian family in law berkampung dirumah sebab hari sebelumnya ada buat kenduri sikit. Alhamdulillah takda siapa dirumah semasa kejadian, kalau ada tak tau macam mana cerita pulak kan. So sekarang saya masih trauma. Macam takut nak balik rumah sorang-sorang. Takde mood nak duduk lama-lama kat dapur, nak naik atas pun bawak peneman. Terbayang-bayang ada orang jahat dalam rumah. Haishhhhhh. Sampai begitu sekali. Risau sebab ada anak-anak kecik. Risau risau.



Bayangkan saya terserempak face to face dengan penyamun tu, gerenti sekarang dekat pagar rumah saya ada sign board "FOR SALE".




-______-

1 comment:

MRS. K said...

nasib takde kemalangan jiwa.. jahatnya pencuri tu. idop takkan senang dunia akhirat

Tuesday, December 6, 2011

Trauma


Masih trauma.

Some of you dah tau kot sebab dah menceceh kat laman sosial.


Actually, minggu lepas rumah dimasuki pencuri time tiada sesapa kat rumah.

We all attend kenduri tunang kenduri nikah kenduri kawen segala bagai. Balik dah malam dalam jam 9.30 mcm tu.



Masuk je rumah saya nampak sliding window terbuka, tapi dalam hati "terlupa nk tutup time keluar tadi la ni"


Dan saya terus tutup and kunci tingkap tu dan turun kan bidai. Terasa macam ada something wrong somewhere tapi just ignore. Sebab masa tu tak switch on lampu lagi.




Suddenly bila on lampu bilik bawah, i was like "HAAAHHHHHHH!"
Jantung macam lari 100meter berpagar.

Berselerak semua baju-baju. Laci dan pintu almari terbukak.

Terus panggil husband kat ruang tamu. Semua yang ada terkejut.


Report polis. Polis datang siasat this and that.

Laptop, handphone dan cash lesap. Paling sedih cash tu anak-anak punya.

Ibu tak sempat masuk dalam bank lagi. Sorry sayang. Papa ganti nanti okey.




Ok, nampak tingkap tu? Ni pic sebelum kejadian. Gril bahagian bawah kanan dibuka si pencuri. tak tau lah guna apa. Mungkin ada spesifik alat sebab macam senang je bukak pfftttttt.



That penyamun tarbus kemungkinan masuk masa hujan lebat kata polis sebab cap jari basah.

Hmm, tak taulah. Just hopefully dapat lah kesan penjenayah tu tak kira la 3 minnggu ke 3 bulan ke. Asalkan tak berulang lagi.




Malam kejadian family in law berkampung dirumah sebab hari sebelumnya ada buat kenduri sikit. Alhamdulillah takda siapa dirumah semasa kejadian, kalau ada tak tau macam mana cerita pulak kan. So sekarang saya masih trauma. Macam takut nak balik rumah sorang-sorang. Takde mood nak duduk lama-lama kat dapur, nak naik atas pun bawak peneman. Terbayang-bayang ada orang jahat dalam rumah. Haishhhhhh. Sampai begitu sekali. Risau sebab ada anak-anak kecik. Risau risau.



Bayangkan saya terserempak face to face dengan penyamun tu, gerenti sekarang dekat pagar rumah saya ada sign board "FOR SALE".




-______-

1 comments:

MRS. K

nasib takde kemalangan jiwa.. jahatnya pencuri tu. idop takkan senang dunia akhirat