CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 7, 2011

Bilik Laktasi

Dulu, pernah sendiri sendiri wish dalam hati "kan best kalau ada bilik khas untuk penyusuan susu ibu" dipejabat. I mean, SATU untuk the whole bangunan berpuluh-puluh tingkat. Jadilah kalau satu pun.

Dalam tu lengkap dengan peralatan untuk ibu-ibu bekerja yang still mengepam susu untuk anak. Ada set pam penyusuan untuk ibu-ibu guna, ada tempat yang selesa, ada freezer untuk store all the hasil EBM.


You know what? My dream has come true!


Recently terbaca berita di Metro, satu bilik laktasi untuk ibu-ibu menyusu telah dirasmikan.

Good news for mommies di KOMTAR! Located at 47th floor.

SO, untuk mommies yang susah nak mengepam susu di level ofis sendiri boleh gunakan bilik tersebut.

Actually saya belum tengok lagi macam mana rupa biliknya tapi yang pasti kelengkapan semuanya ada. Saya tercari-cari online artikel beserta gambar untuk dishare, tapi tak da pulak.


Previously ada kempen "Make Penang Breastfeeding Friendly" which is saya rasa sangat baik utk kesedaran tentang betapa baiknya susu ibu bla bla bla.


Anyway, big thanks to Penang state gov for making such a very good efforts.

We mothers are very appreciate!

1 comment:

izzah azfar said...

seronok sbb akak lah yg akan guna selalu..hehehe

ada bilik laktasi boleh buat sgm selalu ni :)

insyaAllah pejabat akak naik tingkat 47 tu..seronoknya..bajet dah lulus,akak tengah buat paper untuk buat bilik...tak sangka dah ada bilik laktasi.

Wednesday, December 7, 2011

Bilik Laktasi

Dulu, pernah sendiri sendiri wish dalam hati "kan best kalau ada bilik khas untuk penyusuan susu ibu" dipejabat. I mean, SATU untuk the whole bangunan berpuluh-puluh tingkat. Jadilah kalau satu pun.

Dalam tu lengkap dengan peralatan untuk ibu-ibu bekerja yang still mengepam susu untuk anak. Ada set pam penyusuan untuk ibu-ibu guna, ada tempat yang selesa, ada freezer untuk store all the hasil EBM.


You know what? My dream has come true!


Recently terbaca berita di Metro, satu bilik laktasi untuk ibu-ibu menyusu telah dirasmikan.

Good news for mommies di KOMTAR! Located at 47th floor.

SO, untuk mommies yang susah nak mengepam susu di level ofis sendiri boleh gunakan bilik tersebut.

Actually saya belum tengok lagi macam mana rupa biliknya tapi yang pasti kelengkapan semuanya ada. Saya tercari-cari online artikel beserta gambar untuk dishare, tapi tak da pulak.


Previously ada kempen "Make Penang Breastfeeding Friendly" which is saya rasa sangat baik utk kesedaran tentang betapa baiknya susu ibu bla bla bla.


Anyway, big thanks to Penang state gov for making such a very good efforts.

We mothers are very appreciate!

1 comments:

izzah azfar

seronok sbb akak lah yg akan guna selalu..hehehe

ada bilik laktasi boleh buat sgm selalu ni :)

insyaAllah pejabat akak naik tingkat 47 tu..seronoknya..bajet dah lulus,akak tengah buat paper untuk buat bilik...tak sangka dah ada bilik laktasi.