CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 28, 2012

20 months : milestone & bf journey :)

Faris dah setahun 8 bulan now :)

Masa kakak Syeefa dulu, time ni dah ada adik sorang dah :P



Adik faris bagi la can jadi adik lama sikit sebelum dapat title abang hehe. Ibu tak ready lagi faris jadi abang, macam susah nk percaya plak bila dibayangkan haha.



Why?

Sebab adik adalah super manja, clingy baby dan super aktif boy :)



Makan nak sendiri, tak main la bersuap ok. Lagi challenge. Lagi banyak tumpah lagi bagus katanya. Kalau makan kat luar, orang tengok meja kami pun geleng kepala. Bawah meja penuh nasik, kalau kutip boleh jadik sepinggan balik T___T



Faris rajin solat hehe. Berdiri atas sejadah sambil baca "Allahumma...". Semua benda pun baca doa makan hahaha. ANyway, adik faris dah boleh baca doa makan style dia la. Sebutan ofkos tak betul, tapi rhythm tu ada dah :)



Copycat apa kakak buat, kakak lompat adik lompat, kakak lari terlanggar wall dia pun buat2 terlanggar gak. So cute! Lagi satu, dia suka lari kejar kakak dengan hanger. Dah macam cikgu disiplin pulak gayanya :P


Kalau jalan2 kat luar dia dengar bayi nangis ke apa, dia pun buat2 nangis jugak pastu gelak. Very mesra alam, semua orang ditegur. Pastu bercakap bahasa jerman dia dengan penuh yakin as if semua orang paham -_____-



Words dah banyak boleh cakap. Dah reti gabungkan words like "buu, nak mamam". But still tak meluas lagi penggunaan vocab dia hehe. Boleh nyanyi ikut rentak yang betul like "atuu aaatu, aya yang bu.., uwa uwa..." (satu satu, saya sayang ibu, dua-dua saya sayang ibu jugakk..hehe)



Gigi almost penuh. Ha, gosok gigi pun nak sendiri gosok, sendiri bubuh ubat gigi tapi telan. Sedap kot. Kalau dalam bathroom tu, gosok gigi agenda paling lama ok. Belum main sabun lagi, mandi lagi, main transfer2 air, pancut air sampai luar bathroom lagi. -_____-Very challenging la this boy.


Diaper size M. Weight 10kg. And still breastfeed! But FYI, i've stop pumping for some reason.



Faris's last frozen EBM. Sobs.



20 months of fully breastfeed, carried BF gadget every single day, pumping 3 - 4 times perday, went through all the challenges, transfering EBM, stored, washed, cleaned and everything! All i can say, its really worth it! Happy tengok anak membesar dengan susu ibu :)




I did it because i really want to do it, its for my kids, my flesh and blood. So proud of myself! Tak sangka boleh buat sampai 20bulan which i thought at first, i can't make till this far :)



Anyway, my breastfeeding journey is not over yet, still continue direct feeding :)

So, dh 20 bulan bawak beg pam je, skrg boleh pakai handbag balik la :P



Mind you, this boy is a breast-addict. Can't imagine weaning him off anytime soon.


"hye, i always give mom a headache, but she still loves me"


1 comment:

izzah azfar said...

mengandung?hehehehhe nak kejar akak ehh

Thursday, June 28, 2012

20 months : milestone & bf journey :)

Faris dah setahun 8 bulan now :)

Masa kakak Syeefa dulu, time ni dah ada adik sorang dah :P



Adik faris bagi la can jadi adik lama sikit sebelum dapat title abang hehe. Ibu tak ready lagi faris jadi abang, macam susah nk percaya plak bila dibayangkan haha.



Why?

Sebab adik adalah super manja, clingy baby dan super aktif boy :)



Makan nak sendiri, tak main la bersuap ok. Lagi challenge. Lagi banyak tumpah lagi bagus katanya. Kalau makan kat luar, orang tengok meja kami pun geleng kepala. Bawah meja penuh nasik, kalau kutip boleh jadik sepinggan balik T___T



Faris rajin solat hehe. Berdiri atas sejadah sambil baca "Allahumma...". Semua benda pun baca doa makan hahaha. ANyway, adik faris dah boleh baca doa makan style dia la. Sebutan ofkos tak betul, tapi rhythm tu ada dah :)



Copycat apa kakak buat, kakak lompat adik lompat, kakak lari terlanggar wall dia pun buat2 terlanggar gak. So cute! Lagi satu, dia suka lari kejar kakak dengan hanger. Dah macam cikgu disiplin pulak gayanya :P


Kalau jalan2 kat luar dia dengar bayi nangis ke apa, dia pun buat2 nangis jugak pastu gelak. Very mesra alam, semua orang ditegur. Pastu bercakap bahasa jerman dia dengan penuh yakin as if semua orang paham -_____-



Words dah banyak boleh cakap. Dah reti gabungkan words like "buu, nak mamam". But still tak meluas lagi penggunaan vocab dia hehe. Boleh nyanyi ikut rentak yang betul like "atuu aaatu, aya yang bu.., uwa uwa..." (satu satu, saya sayang ibu, dua-dua saya sayang ibu jugakk..hehe)



Gigi almost penuh. Ha, gosok gigi pun nak sendiri gosok, sendiri bubuh ubat gigi tapi telan. Sedap kot. Kalau dalam bathroom tu, gosok gigi agenda paling lama ok. Belum main sabun lagi, mandi lagi, main transfer2 air, pancut air sampai luar bathroom lagi. -_____-Very challenging la this boy.


Diaper size M. Weight 10kg. And still breastfeed! But FYI, i've stop pumping for some reason.



Faris's last frozen EBM. Sobs.



20 months of fully breastfeed, carried BF gadget every single day, pumping 3 - 4 times perday, went through all the challenges, transfering EBM, stored, washed, cleaned and everything! All i can say, its really worth it! Happy tengok anak membesar dengan susu ibu :)




I did it because i really want to do it, its for my kids, my flesh and blood. So proud of myself! Tak sangka boleh buat sampai 20bulan which i thought at first, i can't make till this far :)



Anyway, my breastfeeding journey is not over yet, still continue direct feeding :)

So, dh 20 bulan bawak beg pam je, skrg boleh pakai handbag balik la :P



Mind you, this boy is a breast-addict. Can't imagine weaning him off anytime soon.


"hye, i always give mom a headache, but she still loves me"