CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 19, 2012

Kids room sweet room



Kids love to play. So saya khaskan satu bilik bawah untuk anak-anak bermain dan beraktiviti.


Let them explore on their own :)




Tak besar mana, hanya ruang mini dan simple.
Sofa bed - untuk mak pak lepak2 (dan tido) memantau anak-anak 'bekerja' :P


Sebahagian toys bebudak.



Ibu susun ikut kategori masing-masing.

Ada lagi yang tak angkut dari umah maktok lagi, ada yang dah bersemadi dengan aman dalam store. Maina kecik2 susah nk kemas, bungkus simpan jek. Hihii.


Books. Study sungguh kan sampai habis koyak2 dah :P



Ibu pun tumpang jugak :)



Satu space untuk doll house kakak. Kakak suka sangat rumah pink ni walaupun pintu dah hilang, patung dah tak cukup familynya :P






Kalau keluarkan dari store memang tak cukup space nk letak macam-macam .

Plus ibu tak larat tgk semak samun sgt dah nak oi. Main apa yang ada jelah ok. Good.




Meja dan kerusi mini untuk Syeefa study :)






Learn ABCDEF.



You know what, kids love their room so muchhh dan saya boleh mengemas bila mereka takde kat rumah. Tapi bila mereka balik guess what??




They were all too excited as if they got the super brand new toys.

-_______-"
Macam tu kalu, senang tak yah beli mainan la. Kena rajin kemas je bagi nampak macam baru.

But sure i'm too lazy for that. Hahaha.


They were too busy to listen "No sayang! Ibu dah kemas cantik dah!"


They just ignore me - their very own mother.



See, dh ckp dah. Always berkenann lebih on this.



Agak dah boring, pas kat adik plak. Kakak sapo lah ni :P



Si kenit ni pun tak kasik can. Adik suka mengaler.




Senyap senyap je dia mengemas.




Berselerakan again.

"Batu belahhhh batu bertangkup, makan lah akuuuuuuuu!"

*______*



HAHAHAHA. Kidding! Orang kata lagi bersepah lagi bagus. Mengemas itu exercise. Exercise keluar peluh. Peluh itu sihat. Ok, i'm trying to be defensive here.




Bersepah means anak-anak kita aktif, explore everything, proses mengenal dunia kan? Sometimes they're very curious obout everthing. Bersyukurlah kita ada anak yang aktif dan sihat :) Alhamdulillah. Lenguh-lenguh urat pun takpe lah nak.




Even kita nampak kecil tapi impactnye besarrr. Takat, ala main jigsaw je pun, cantum Lego punye senang. But hey, they learn a lot while playing. Kadang-kadang tak mencapai dek akal apa yang ada difikiran. Ada satu hari Syeefa susun tabung atas kotak sampai jadi tinggi, dan saya tnya


"Syeefa buat ape tu?".


"Syeefa buat zirafah ni".




Auuwww so cute imiginasi budak budak!




Btw, gambar2 tu semua gambar lama dalam 5 - 6 bulan sudah. Baru nk publish.


Sekarang dah jadi tongkang sweet tongkang..hehehe. Dinding pun dah ada macam2 lukisan abstraks, berseni sungguh lahai. Ada penambahan lagi, tambah education poster, ada activities corner, more books, more toys, almari, carpet semua pun nak sumbat situ.




Oh lagi satu, since adik pun dah besar, i'm thinking of buying them a table set yang proper sket macam ni.




Pic googled.




Senang dua beradik nak buat aktiviti sesama. But still tak tau nak cari dekat mana kat sini. Masih belum ketemu yang berkenan dihati dan sesuai untuk bilik kecil mereka.




Okey. Will update more later ya, bye!

2 comments:

Hajar_hasni said...

SUKE SUKE.....

Ibuani said...

Bestnya...... penat skit xper.. janji anak hepy main depan mata... salam ukhwah.. lama x jln2 blog sahabat2 baru.... :)

Thursday, January 19, 2012

Kids room sweet room



Kids love to play. So saya khaskan satu bilik bawah untuk anak-anak bermain dan beraktiviti.


Let them explore on their own :)




Tak besar mana, hanya ruang mini dan simple.
Sofa bed - untuk mak pak lepak2 (dan tido) memantau anak-anak 'bekerja' :P


Sebahagian toys bebudak.



Ibu susun ikut kategori masing-masing.

Ada lagi yang tak angkut dari umah maktok lagi, ada yang dah bersemadi dengan aman dalam store. Maina kecik2 susah nk kemas, bungkus simpan jek. Hihii.


Books. Study sungguh kan sampai habis koyak2 dah :P



Ibu pun tumpang jugak :)



Satu space untuk doll house kakak. Kakak suka sangat rumah pink ni walaupun pintu dah hilang, patung dah tak cukup familynya :P






Kalau keluarkan dari store memang tak cukup space nk letak macam-macam .

Plus ibu tak larat tgk semak samun sgt dah nak oi. Main apa yang ada jelah ok. Good.




Meja dan kerusi mini untuk Syeefa study :)






Learn ABCDEF.



You know what, kids love their room so muchhh dan saya boleh mengemas bila mereka takde kat rumah. Tapi bila mereka balik guess what??




They were all too excited as if they got the super brand new toys.

-_______-"
Macam tu kalu, senang tak yah beli mainan la. Kena rajin kemas je bagi nampak macam baru.

But sure i'm too lazy for that. Hahaha.


They were too busy to listen "No sayang! Ibu dah kemas cantik dah!"


They just ignore me - their very own mother.



See, dh ckp dah. Always berkenann lebih on this.



Agak dah boring, pas kat adik plak. Kakak sapo lah ni :P



Si kenit ni pun tak kasik can. Adik suka mengaler.




Senyap senyap je dia mengemas.




Berselerakan again.

"Batu belahhhh batu bertangkup, makan lah akuuuuuuuu!"

*______*



HAHAHAHA. Kidding! Orang kata lagi bersepah lagi bagus. Mengemas itu exercise. Exercise keluar peluh. Peluh itu sihat. Ok, i'm trying to be defensive here.




Bersepah means anak-anak kita aktif, explore everything, proses mengenal dunia kan? Sometimes they're very curious obout everthing. Bersyukurlah kita ada anak yang aktif dan sihat :) Alhamdulillah. Lenguh-lenguh urat pun takpe lah nak.




Even kita nampak kecil tapi impactnye besarrr. Takat, ala main jigsaw je pun, cantum Lego punye senang. But hey, they learn a lot while playing. Kadang-kadang tak mencapai dek akal apa yang ada difikiran. Ada satu hari Syeefa susun tabung atas kotak sampai jadi tinggi, dan saya tnya


"Syeefa buat ape tu?".


"Syeefa buat zirafah ni".




Auuwww so cute imiginasi budak budak!




Btw, gambar2 tu semua gambar lama dalam 5 - 6 bulan sudah. Baru nk publish.


Sekarang dah jadi tongkang sweet tongkang..hehehe. Dinding pun dah ada macam2 lukisan abstraks, berseni sungguh lahai. Ada penambahan lagi, tambah education poster, ada activities corner, more books, more toys, almari, carpet semua pun nak sumbat situ.




Oh lagi satu, since adik pun dah besar, i'm thinking of buying them a table set yang proper sket macam ni.




Pic googled.




Senang dua beradik nak buat aktiviti sesama. But still tak tau nak cari dekat mana kat sini. Masih belum ketemu yang berkenan dihati dan sesuai untuk bilik kecil mereka.




Okey. Will update more later ya, bye!