CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 12, 2011

Dua wishlist sebelum bersalin tercapai sesudah bersalin :)

Saya ada wishlist semasa mengandung dulu.

Tapi tercapai selepas tamat tempoh mengandung..hehe.

Asikla teragak-agak nk beli yang mana satu, mana lagi best.

Survey pelusuk dunia, mana lebih murah, mana lebih efisien etc etc :)

Plus nak dapat approval si dia kena lepas banyak tapisan berperingkat..hihi.




1. Drawer freezer/upright freezer.



Begini rupenye. Lebih kurang tinggi Syeefa je..hihi.



Saya pilih yang ada laci begini sebab senang nak store dan ambil EBM. Bahagian atas boleh letak barang-barang lain :) Susah juga nak cari begini sebab di kedai kebanyakannya hanya ada chest freezer.

Dah transfer EBM ke sini. Cukup2 muat aje. Means yang seterusnya kena jugak menumpang di 'rumah lama' :)


2. Medela Freestyle

Gadget pumping ketiga selepas Spectra3 dan Avent ISIS. Mengidam sejak preggy dulu :)


Best. Nampak sesuai untuk saya tapi masih dalam proses suai mengenal dan bermesra lagi :)



Ibu : Pam yang mahal tak semestinya akan menjamin kejayaan penyusuan susu ibu. Ia hanya lah sekadar gadget yang membantu dan memudahkan ibu-ibu. Ada ibu yang memerah guna tangan sahaja tetapi berjaya menyusukan anak hingga 2 tahun! Yang penting ialah kemahuan ibu itu sendiri dan sentiasa konsisten demi mencapai matlamat :)

6 comments:

Zimah said...

wah, dah ada FS..bagus2..teruskan usaha..erm, drawer freezer tu comel ah..huhue..senang nak simpan susu ek..bape RM?

~farah~ said...

zimah : sng, tak yah tunduk2 :)freezer rm699 :)

♥ EeiNz ♥ said...

salam farah, leh bg emel x. nk tny itu ini psl ebm.

act, saye skng ni mula wat stok tp bru blaja, so, masih ada itu ini jugak yg zero. hehehe...

~farah~ said...

alamak baru terperasan la, sori sgt
ni emel ye
farah_orange85@yahoo.com :)

azeima said...

Salam,
Boleh tahu dimana beli Faber freezer tu?
Tq

~farah~ said...

azeima : beli di kedai elektrik, di chai leng park, perai :)

Wednesday, January 12, 2011

Dua wishlist sebelum bersalin tercapai sesudah bersalin :)

Saya ada wishlist semasa mengandung dulu.

Tapi tercapai selepas tamat tempoh mengandung..hehe.

Asikla teragak-agak nk beli yang mana satu, mana lagi best.

Survey pelusuk dunia, mana lebih murah, mana lebih efisien etc etc :)

Plus nak dapat approval si dia kena lepas banyak tapisan berperingkat..hihi.




1. Drawer freezer/upright freezer.



Begini rupenye. Lebih kurang tinggi Syeefa je..hihi.



Saya pilih yang ada laci begini sebab senang nak store dan ambil EBM. Bahagian atas boleh letak barang-barang lain :) Susah juga nak cari begini sebab di kedai kebanyakannya hanya ada chest freezer.

Dah transfer EBM ke sini. Cukup2 muat aje. Means yang seterusnya kena jugak menumpang di 'rumah lama' :)


2. Medela Freestyle

Gadget pumping ketiga selepas Spectra3 dan Avent ISIS. Mengidam sejak preggy dulu :)


Best. Nampak sesuai untuk saya tapi masih dalam proses suai mengenal dan bermesra lagi :)



Ibu : Pam yang mahal tak semestinya akan menjamin kejayaan penyusuan susu ibu. Ia hanya lah sekadar gadget yang membantu dan memudahkan ibu-ibu. Ada ibu yang memerah guna tangan sahaja tetapi berjaya menyusukan anak hingga 2 tahun! Yang penting ialah kemahuan ibu itu sendiri dan sentiasa konsisten demi mencapai matlamat :)

6 comments:

Zimah

wah, dah ada FS..bagus2..teruskan usaha..erm, drawer freezer tu comel ah..huhue..senang nak simpan susu ek..bape RM?

~farah~

zimah : sng, tak yah tunduk2 :)freezer rm699 :)

♥ EeiNz ♥

salam farah, leh bg emel x. nk tny itu ini psl ebm.

act, saye skng ni mula wat stok tp bru blaja, so, masih ada itu ini jugak yg zero. hehehe...

~farah~

alamak baru terperasan la, sori sgt
ni emel ye
farah_orange85@yahoo.com :)

azeima

Salam,
Boleh tahu dimana beli Faber freezer tu?
Tq

~farah~

azeima : beli di kedai elektrik, di chai leng park, perai :)