CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, April 19, 2012

Busy bee

Guess who is the busiest person in our home ministry?


Of course its Faris hehe.




Thats why i love weekends. Duduk dekat rumah tengok kebizian anak2 and that makes me happy. Kinda like my life seems colourful again after 5days of work hehe. Dengan riuh rendah, berlari-lari, menjerit, memanjat, keluarkan toys, rumah bersepah. Yes, i'm confusing like that, umah bersepah pun happy. HAHAHA. But still. Itulah hectic life namanya :P


Kalau orang cakap duduk rumah dengan anak lebih penat, i kinda agree jugak nak buat itu ini, make breakfast, mandikan, mengemas, masak lagi pastu kang dah makan nak poo pulak and so on. BUT for me, saya suka sebab yang penat hanya fizikal (exercise btw) tapi mental, emosi dan rohani rasa tenang,lega dan best je tengok anak2 depan mata. Dont u think the same moms?




Berbalik kepada busy bee sorang ni. Little Faris is at the stage where he like to explore everything. Like every single thing you know!



Like, "hmm apa ada dalam fridge ni?" "what on earth is this??" Dan tuang susu pekat ke lantai

-____-"


Or, it smells good.....so.....



"What if i just powder my face? Ibu must be proud of me!"


And....


"HAHAHA...dah jumpa handbag ibu. Yummy!"


Faris kalau nampak handbag atau purse ibu macam jumpa harta karun. Di punggah sehelai2, keluarkan kad2, susun semua duit atas lantai sampai takde isi dah dalam tu. Pastu senyum2 tengok ibu nak marah ke tak. -____-



Ibu tak marah sayang. Tapi kena denda sapu lantai ok.


"Yes, mom"

Dan tolong ibu kat dapur ok.

"I will. I like. I like it!!"
Ye, sangat lahh membantu. Thank you for your help darling.

Sometimes, kalau nak cepat-cepat siap masak saya bukakkan tv biar diorang duduk senyap2 tengok kartun or anything. Sambil-sambil jenguk dari dapur.


One day, saya kat dapur. Senyap sunyi je diorang. Selalu ada jugak suara gelak-gelak sama2. Jenguk dari dapur takde kat depan tv. Saya intai pelan-pelan tengok ape la aktiviti diorang ni.


Look what they both did??


Adik took nescafe packets out dari drawer dapur, kakak found a scissor and POP!! Terhasillah projek join venture. Seminggu sofa bau nescafe. -_____-''

But instead of marah, i burst out laughing. And snap buat bukti dah besar esok. Hehehe.



Oh anak! Macam-macam lahai.


2 comments:

dalilarahmad said...

woweee..mcm sama je..but somehow, i'll be next since kisya still tak pandai buat sepah lagi..tnggu la mereka berdua berJV untuk hectic kan keadaan..

nur ramziyah halil said...

heee...menarik tol xtvt dorg nih...

Thursday, April 19, 2012

Busy bee

Guess who is the busiest person in our home ministry?


Of course its Faris hehe.




Thats why i love weekends. Duduk dekat rumah tengok kebizian anak2 and that makes me happy. Kinda like my life seems colourful again after 5days of work hehe. Dengan riuh rendah, berlari-lari, menjerit, memanjat, keluarkan toys, rumah bersepah. Yes, i'm confusing like that, umah bersepah pun happy. HAHAHA. But still. Itulah hectic life namanya :P


Kalau orang cakap duduk rumah dengan anak lebih penat, i kinda agree jugak nak buat itu ini, make breakfast, mandikan, mengemas, masak lagi pastu kang dah makan nak poo pulak and so on. BUT for me, saya suka sebab yang penat hanya fizikal (exercise btw) tapi mental, emosi dan rohani rasa tenang,lega dan best je tengok anak2 depan mata. Dont u think the same moms?




Berbalik kepada busy bee sorang ni. Little Faris is at the stage where he like to explore everything. Like every single thing you know!



Like, "hmm apa ada dalam fridge ni?" "what on earth is this??" Dan tuang susu pekat ke lantai

-____-"


Or, it smells good.....so.....



"What if i just powder my face? Ibu must be proud of me!"


And....


"HAHAHA...dah jumpa handbag ibu. Yummy!"


Faris kalau nampak handbag atau purse ibu macam jumpa harta karun. Di punggah sehelai2, keluarkan kad2, susun semua duit atas lantai sampai takde isi dah dalam tu. Pastu senyum2 tengok ibu nak marah ke tak. -____-



Ibu tak marah sayang. Tapi kena denda sapu lantai ok.


"Yes, mom"

Dan tolong ibu kat dapur ok.

"I will. I like. I like it!!"
Ye, sangat lahh membantu. Thank you for your help darling.

Sometimes, kalau nak cepat-cepat siap masak saya bukakkan tv biar diorang duduk senyap2 tengok kartun or anything. Sambil-sambil jenguk dari dapur.


One day, saya kat dapur. Senyap sunyi je diorang. Selalu ada jugak suara gelak-gelak sama2. Jenguk dari dapur takde kat depan tv. Saya intai pelan-pelan tengok ape la aktiviti diorang ni.


Look what they both did??


Adik took nescafe packets out dari drawer dapur, kakak found a scissor and POP!! Terhasillah projek join venture. Seminggu sofa bau nescafe. -_____-''

But instead of marah, i burst out laughing. And snap buat bukti dah besar esok. Hehehe.



Oh anak! Macam-macam lahai.


2 comments:

dalilarahmad

woweee..mcm sama je..but somehow, i'll be next since kisya still tak pandai buat sepah lagi..tnggu la mereka berdua berJV untuk hectic kan keadaan..

nur ramziyah halil

heee...menarik tol xtvt dorg nih...