
Looks yummy and mouth-watering??
I'm nice so here sharing the recipe with you.

Bahan2 :
1 cawan cooking chocolate
6 sudu besar mentega - saya guna planta yang dah ada dalam fridge
2 biji telur
3 sudu besar tepung (all-purposed also can)
3 sudu besar gula halus
1 sudu besar serbuk koko
So, lets do it dahling!

Cairkan coklat masakan dengan mentega. Tak payah double boiler pun takpe.

Add choc powder. Ketepikan.

Dalam mangkuk lain, campur gula dengan telur dan putar sampai kembang.

Tuang adunan coklat tadi. Mix well together.

Griskan ramekin dengan mentega dan taburkan choc powder.

Tuangkan adunan dalam ramekin. Adunan tadi cukup untuk 4bijik ramekin, so kalau nk buat lebih, please double it okeh.

Masukkan dalam oven yang dah dipanaskan. Bakar selama 12minit pada suhu 220c.
Make sure tak overcooked, sebab nanti tak jadi lavanye :)

Voila!


Siap! Boleh keluarkan dari ramekin.

To make it extravagant, serve with vanilla ice cream.
It's to die for la, i promise!

The best part, the molten chocolate inside. Tapi in my case tak betul-betul choc lava sebab terlebih minit, tsk. But still taste like heaven!

Nak tak nak?
3 comments:
wah...lazatnyer..pos ke pahang skit..hehe
wahhhfarah..simple tapi senang nak buat..pasnih bley try..tapi, oven x beli lagik..muahahaha
kak nor : tak menyempat nk pos dah masuk perut dah hihi
ct : yezza, sng dn sedap, nyesal buat sikit :P
Post a Comment